Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΛΟΓΙΑ ΨΥΧΩΦΕΛΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΝΑΝΙΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ


Κυριακή Τυρινής . Η εξορία τών πρωτοπλάστων από τόν Παράδεισο .

Ὁ Ἀδάμ, ὁ πατέρας τῆς οἰκουμένης, ἐγνώριζε στόν Παράδεισο τή γλυκύτητα τῆς θείας ἀγάπης. Ἔτσι, μετά τήν ἔξωσή του ἀπό τόν Παράδεισο γιά τό ἁμάρτημά του, ἐγκαταλειμμένος ἀπό τήν ἀγάπη τοῦ Θεοῦ, θλιβόταν πικρά καί ὀδυρόταν μέ βαθεῖς στεναγμούς. Ὅλη ἡ ἔρημος ἀντηχοῦσε ἀπό τούς λυγμούς του. Ἡ ψυχή του βασανιζόταν μέ τή σκέψη: «Ἐλύπησα τόν ἀγαπημένο μου Θεό». Δέν μετάνοιωνε τόσο γιά τήν Ἐδέμ καί τό κάλλος της, ὅσο γιά τήν ἀπώλεια τῆς θείας ἀγάπης, πού τραβᾶ ἀχόρταγα τήν ψυχή στό Θεό.
Τό ἴδιο καί κάθε ψυχή πού γνώρισε μέ τό Ἅγιο Πνεῦμα τό Θεό κι ὕστερα ἔχασε τή χάρη, δοκιμάζει τό ἀδαμιαῖο πένθος. Θλίβεται ἡ ψυχή καί μεταμελεῖται σφοδρῶς, ὅταν προσβάλη τόν ἀγαπημένο Κύριο.
Βασανιζόταν κι ὀδυρόταν στή γῆ ὁ Ἀδάμ κι ἡ γῆ δέν τοῦ ἔδινε χαρά. Νοσταλγοῦσε τό Θεό κι ἐφώναζε:
Διψᾶ ἡ ψυχή μου τόν Κύριο καί Τόν ἀναζητῶ μέ δάκρυα. Πῶς νά μήν Τόν ζητῶ;
Ὅταν ἤμουν μαζί Του, ἀγαλλόταν εἰρηνικά ἡ ψυχή μου καί ἤμουν ἀπρόσιτος γιά τούς ἐχθρούς.
Τώρα ὅμως ἀπέκτησε ἐξουσία πάνω μου τό πονηρό πνεῦμα καί κλονίζει καί τυραννεῖ τήν ψυχή μου. Γι᾽ αὐτό λυώνει ἡ ψυχή μου γιά τόν Κύριο μέχρι θανάτου. Τό πνεῦμα μου ὁρμᾶ πρός τό Θεό καί τίποτε τό γήϊνο δέν μέ παρηγορεῖ· κι ἡ ψυχή μου δέν βρίσκει πουθενά παρηγοριά, ἀλλά ποθεῖ διψασμένα νά Τόν δῆ καί νά Τόν ἀπολαύση ὡσότου χορτάση. Δέν μπορῶ νά Τόν λησμονήσω οὔτε στιγμή κι ἀπό τόν πολύ μου πόνο στενάζω καί ὀδύρομαι: Ἐλέησόν με ὁ Θεός, τό παραπεσόν Σου πλάσμα».
Ἔτσι ὀδυρόταν ὁ Ἀδάμ κι ἔτρεχαν ποτάμι τά δάκρυα ἀπό τό πρόσωπό του κι ἔπεφταν στό στῆθος του καί στή γῆ.
Μέ δέος ἄκουγε ὅλη ἡ ἔρημος τούς στεναγμούς του.
Ζῶα καί πουλιά σιωποῦσαν ἀπό θλίψη.
Κι ὁ Ἀδάμ ὀδυρόταν, γιατί μέ τό ἁμάρτημά του στερήθηκαν ὅλοι τήν εἰρήνη καί τήν ἀγάπη.
Ἦταν μεγάλη ἡ θλίψη τοῦ Ἀδάμ μετά τήν ἐξορία του ἀπό τόν Παράδεισο. Σάν εἶδε ὅμως τό γυιό του Ἄβελ σκοτωμένο ἀπό τόν Κάϊν, αὐξήθηκε ἀκόμα πιό πολύ ἡ θλίψη τοῦ Ἀδάμ· φοβερά στενοχωρημένος κοίταζε κι ἔκλαιγε:
«Ἐξ ἐμοῦ λαοί ἐξελεύσονται καί πληθυνθήσονται ἐπί τῆς γῆς· κι ὅλοι θά ὑποφέρουν, θά ζοῦν μέσα στήν ἔχθρα καί στόν ἀλληλοσκοτωμό».
Κι ἦταν ἡ θλίψη του μεγάλη σάν τόν ὠκεανό· καί τήν καταλαβαίνουν μόνον οἱ ψυχές πού γνώρισαν τόν Κύριο καί τήν ἀνείπωτη ἀγάπη Του.
Κι ἐγώ ἔχασα τή χάρη καί φωνάζω μαζί μέ τόν Ἀδάμ: «Σπλαγχνίσου με Κύριε. Δῶσε μου πνεῦμα ταπεινώσεως καί ἀγάπης».
Ὤ ἀγάπη τοῦ Κυρίου! Ὅποιος σέ γνώρισε, σ᾽ ἀναζητεῖ ἀκούραστα καί φωνάζει μέρα καί νύχτα:
«Σέ ποθῶ, Κύριε, καί Σ᾽ ἀναζητῶ μέ δάκρυα. Πῶς νά μή Σέ ζητῶ; Ἐσύ μοῦ ἔδωσες νά Σέ γνωρίσω μέ τό Ἅγιο Πνεῦμα, κι αὐτή ἡ θεία γνώση τραβᾶ ἀδιάκοπα τήν ψυχή μου κοντά Σου».
Θρηνεῖ ὁ Ἀδάμ:
«Δέν μέ τέρπει ἡ σιγή τῆς ἐρήμου.
Δέν μέ τραβοῦν τῶν βουνῶν τά ψηλώματα.
Δέν μ᾽ ἀναπαύει ἡ ὀμορφιά τῶν δασῶν καί τῶν λειβαδιῶν.
Δέν καταπραΰνει τόν πόνο μου τῶν πουλιῶν τό κελάδημα.
Τίποτε, τίποτε δέν μοῦ δίνει τώρα χαρά,
Ἡ ψυχή μου ράγισε ἀπό τήν πολύ στενοχώρια.
Τόν ἀγαπημένο Θεό μου ἐπρόσβαλα.
Κι ἄν μέ ξανάπαιρνε στόν παράδεισο ὁ Κύριος καί ἐκεῖ θά θρηνοῦσα λυπητερά, πονεμένα γιατί πίκρανα τόν ἀγαπημένο μου Θεό».

Ἅγιος Σιλουανός ὁ Ἀθωνίτης

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί η Ελλάδα όλη, πρέπει να γίνει... ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ! Γροθιά στο στομάχι και κραυγή ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, το άρθρο της Άννας. [ATTIKA NEA]!!


Ο αγώνας αυτός  γίνεται κατά των σχεδίων ισλαμοποίησης της Χώρας μας απο τους κυβερνώντες!!! 






Δεν χρειάζεται να σας ξαναπαρουσιασω την Άννα... το έκανα ήδη εχθές.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, την γνωρίζουν μέσα από το διαδίκτυο, για τους αγώνες της κατά των Μνημονίων και των Μνημονιακών ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ.

Θα την αποκαλέσω ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ... ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΑΝΝΑ.... ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ... έτσι όπως θα ηθελα να είναι όλες οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ... αλλά δυστυχώς, είναι ελάχιστες αυτές που ξεχωρίζουν.

Το άρθρο που ανάρτησε στην προσωπική της σελίδα η ΑΝΝΑ ΤΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, είναι γροθιά στο στομάχι για τους... νεοέλληνες ραγιάδες και μια δυνατή κραυγή ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ, και απάντησης σε κάθε υποταγμένο και σκημμένο νεοέλληνα.

Ευχή μου, να βρει ευήκοα ώτα, σε όσους το δυνατόν περισσότερες ελληνίδες και έλληνες.


Καλλιόπη Σουφλή





Ο Αγώνας των πολιτών Ωραιοκάστρου που έχει στιγματιστεί απο όλους τους Νεοέλληνες υποτιθέμενους φιλελέ,δεν είναι ένας αγώνας μιας μερίδας ακροδεξιών η ρατσιστών πολιτών όπως τους χαρακτηρίζουν και τους βάζουν ταμπέλες!!! 


Ούτε είναι ένας αγώνας ενάντια σε δικαιώματα αθώων παιδιών που θέλουν να συμμετάσχουν στην μόρφωση και εκπαίδευση τους.



Ο αγώνας που γίνεται αυτή την στιγμή στο Ωραιόκαστρο δεν γίνεται ενάντια στα 10 προσφυγόπουλα όπως υποστηρίζουν κάποιοι!!! 

Που σίγουρα δεν είναι προσφυγόπουλα με αποδεικτικά στοιχεία ντοκουμέντα που είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία της αστυνομίας και του λιμενικού όπου αναφέρεται και ο πραγματικός σχεδόν αριθμός αυτών που έχουν εισβάλλει παράνομα στην Χώρα μας ,όπως και οι Χώρες καταγωγής κάποιων απο αυτούς που τουλάχιστον μπορούν να καταγράψουν.

Γιατί πολλούς εξ αυτών δυστυχώς δεν μπορούν να τους καταγράψουν.

Τα στοιχεία υπάρχουν και αν κάποιος τα έχει πρόχειρα ας μου τα δημοσιεύσει!!! 

Ο αγώνας αυτός λοιπόν γίνεται κατά των σχεδίων ισλαμοποίησης της Χώρας μας απο τους κυβερνώντες!!! 

Κανένας γονιός που έχει παιδιά δεν είναι αναίσθητος με τα παιδιά όλου του κόσμου.

Αντίθετα ο κάθε γονέας που αγαπάει και πονάει το δικό του παιδί αγαπάει και τα παιδιά όλου του κόσμου!! 

Μιλάω για ευσυνείδητους γονείς!!!

Ομως εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα!!! 

Τα παιδιά αυτά που υποστηρίζουν ότι είναι απο εμπόλεμες ζώνες τα χρησιμοποιούν κάποιοι σαν προιόντα εκμετάλλευσης για διάφορους σκοπούς που εξυπηρετούν τα σχέδια της νέας τάξης και θέλουν να τα χρεώσουν στις συνειδήσεις των λαών.

Αυτοί που υποκινούν όλους αυτούς τους λαούς της Μέσης Ανατολής είναι αυτοί που δημιούργησαν τους πολέμους στις χώρες τους!!! 

Είναι οι ίδιοι που τους κατέστρεψαν που τους σκότωσαν που τους ξεσπίτωσαν που τους άφησαν νηστικούς που τους αμπαλάρανε σε πακέτα και τους έστειλαν σε Ευρωπαικές χώρες όπου και τους χρεώνουν.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που τους εκπαίδευσαν για αποστολές αυτοκτονίας και τους υποσχέθηκαν παραδείσους με πιλάφια και γυναίκες!!!!Είναι οι ίδιοι που τους εκπαίδευσαν να γίνουν τζιχαντιστές!!! 




Είναι οι ίδιοι που οπλίσανε ένα εξάχρονο παιδάκι με ένα όπλο ,με μία χειρομβοβίδα,με ένα μαχαίρι για να το μετατρέψουνε σε αδίστακτο πολεμιστή του ισλάμ!!!! 


Είναι αυτοι οι Αόρατοι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ που έχουν αρπάξει παιδιά απο μάνες ,οικογένειες για να τα φορτώσουνε σε ένα σαπιοκάραβο με οποιονδήποτε μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σαν ασπίδα σε μία τηλεοπτική κάμερα για να κάμψει τις ανθρώπινες συννειδήσεις!!! 


Είναι όλοι αυτοί που χρηματοδότησαν τις απρόσωπες ΜΚΟ και αλληλέγγυους, είναι όλοι αυτοί που πληρώνουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να τους προβάλλουνε και να αποσπάσουνε την συμπόνοια ΤΩΝ ΛΑΩΝ!!! 


Είναι όλοι αυτοί που πληρώνουνε τους διακινητές δουλέμπορους ανθρώπινων ζωών για να τους μεταφέρουνε έναντι αδράς πληρωμής με όποια σύχρηστη συνθήκη για αυτούς χωρίς να υπολογίζουν πόσοι απο αυτούς κινδυνεύουν να χαθούν με τις παράνομες μεταφορές τους πόσοι απο αυτούς βυθίστηκαν απο σαπιοκάραβα!!! 




Είναι όλοι αυτοί ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ που κόπτονται για τα υποτιθέμενα ανθρώπινα δικαιώματα,όμως δεν κόπτονται για τα παιδιά της Αφρικής η άλλων Χωρών που λιμοκτονούν απο πείνα!!! 

Είναι όλοι αυτοί που κόπτονται για την ΕΙΡΗΝΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΠΛΑ!!! 

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ!!! 

 ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΩ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ!!! 

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ!!! 

 ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! 

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΣΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!



Αυτοι λοιπόν οδηγήσανε την Χώρα μας τις χώρες τους σε διάλυση!!! 

Αυτοί που κόπτονται υποτίθεται για τα δικαιώματα αθώων παιδιών που είναι θύματα εκμετάλλευσης τα έφεραν ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ και σε ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ για να εξυπηρετήσουνε δικά τους σχέδια και όχι γιατί νοιάζονται για αθώα προσφυγόπουλα η για λαθρομεταναστόπουλα!!! 

Τους έφεραν τους πλήρωσαν για να τους φέρουνε ενώ τους τάξανε επίγειους παραδείσους,πλήρωσαν τις ΜΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥς ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ, και τους πέταξαν σαν σκουπίδια σε αποθήκες ψυχών η HOT SPOT,όπως αποκαλούν τις αποθήκες και τα επόμενα σχέδια τους ,να τους νομιμοποιήσουν με παράνομους και αντισυνταγματικούς νόμους όπως αυτόν τον νόμο περί ιθαγένειας που ψήφησαν πρόσφατα !!! 


ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΠΟΥ ΕΑΝ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!!! 



ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝ ΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! 


Γιατί αν το πραγματικό ενδιαφέρον τους ήτανε για να μορφώσουνε αυτά τα παιδιά θα προχωρούσανε πρώτα στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας όπως συνέβη και με άλλους αλλοδαπούς και μετά θα προχωρούσανε στην ένταξη τους σε σχολεία!!! Ομως το σχέδιο τους δεν είναι αυτό!!! 
 
Το σχέδιο τους είναι να φέρουνε 5.000.000 λαθρομετανάστες στην χώρα μας κατόπιν δηλώσεως ντοκουμέντου που υπάρχει σε βίντεο εκπαιδευτικού που το έχουν αποδεχθεί οι κυβερνώντες!!! 



ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ!!! 


ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΟΥΣΑΝΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΔΙΟ; 
 Ε;;; 

ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ;;;;;; 



ΕΚΔΗΛΩΣΑΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ;;;
Ε ;;;; 





ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ;;;; 
Ε;;;;; 


ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΤΟΥ;;;
Ε;;;; 



ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΑΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ Η ΤΟ ΝΕΡΟ;;;

Ε;;;;

Και επειδή την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΛΕΩ ΕΥΘΑΡΣΩΣ::: ΟΧΙ!!!! ΟΧΙ!!! 


ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΟΛΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ!!! 



ΚΑΙ ποιός είναι ρε εσείς, ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ;
 Ο ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ; 

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;; 

Η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΡΕΕΕΕΕ;;;



 ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕ!!! 


Αυτοι που την αδικία την επιβάλλουν με νόμους;;;

Ποιός είναι φασίστας αυτοί που θέλουν ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΜΕ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ;;;


Η ΕΜΕΙΣ;;; 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΡΕΕΕ;;;;

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠ[Ο ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΕ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΣΟΥ Η ΕΜΕΙΣ;


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΡΕΕΕΕ;;;;;


ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕ!!! 


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΦΟΡΑΕΙ ΣΤΑΥΡΟ;;;


ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΖΟΥΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝΕ; 

ΕΕΕΕ!!!! ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!! 

ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!! 


 ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΑΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΡΙΑ!!! 

ΟΤΑΝ ΧΤΙΣΟΥΝΕ ΤΑ ΤΕΜΕΝΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΘ΄ΟΛΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΕΜΕΛΟΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΙΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΡΤΣ!!! 



ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΤΙΜΙΕΣ ΤΟΥΣ!!! 

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΥΣΣΩΜΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ!!!!


Anna Art









ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
Ο διαχειριστής του ιστολόγιου δεν ευθύνεται για τα σχόλια και τους δεσμούς που περιλαμβάνει. Τονίζουμε ότι υφίσταται μετριασμός των σχολίων και παρακαλούμε πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
● Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
● Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
● Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
● Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
● Επιπλέον σας τονίζουμε ότι το ιστολόγιο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και ως εκ τούτου τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ!!!

Τι έλεγε ο Άγιος Παίσιος για τις δοκιμασίες της ζωής και την αντιμετώπισή τους
Γέροντα, όταν περνούμε κάποιον πειρασμό, μια μεγάλη δοκιμασία, τι να κάνουμε;
- Τι να κάνετε; Υπομονή να κάνετε. Η υπομονή είναι το ισχυρότερο φάρμακο που θεραπεύει τις μεγάλες και μακροχρόνιες δοκιμασίες. Οι περισσότερες δοκιμασίες μόνο με την υπομονή περνούν. Η μεγάλη υπομονή ξεδιαλύνει πολλά και φέρνει θεϊκά αποτελέσματα εκεί που δεν περιμένεις τη λύση, δίνει ο Θεός την καλύτερη λύση.
...
Να ξέρετε ότι ο Θεός ευαρεστείται, όταν ο άνθρωπος περνά δοκιμασίες και υπομένει αγόγγυστα δοξάζοντας το άγιο όνομά Του. «Μακάριος ανηρ ος υπομενει πειρασμον», λέει ο Άγιος Ιάκωβος (Ιακ. α' 12). Γι’ αυτό να προσευχόμαστε να μας δίνει ο Καλός Θεός υπομονή, ώστε να τα υπομένουμε όλα αγόγγυστα και με δοξολογία, όπως αναφέρει το xristianos.gr.
Η ζωή μας σ’ αυτόν τον κόσμο είναι μια συνεχής άσκηση και ο καθένας μας ασκείται με διαφορετικό τρόπο.
Να σκέφτεσθε τι τράβηξε ο Χριστός σ’ εκείνα τα δύσκολα χρόνια! Πόσα προβλήματα του δημιουργούσαν και δεν μιλούσε καθόλου! Αλλά και ο Απόστολος Παύλος τι υπομονή έκανε! Ενώ είχε πληροφορία από τον Θεό ότι θα πάει στη Ρώμη, έμεινε στην φυλακή δυο χρόνια, γιατί ο ηγεμόνας καθυστερούσε την δίκη. Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος πάλι τι υπέφερε! Για έναν μικρό γογγυσμό υπέστη ναυάγιο... Βλέπετε, επιτρέπει ο Θεός να ταλαιπωρηθούν για μικρά πράγματα οι Άγιοι, για να έχουμε εμείς παραδείγματα, ώστε να αντιμετωπίζουμε τους πειρασμούς με υπομονή, με προσευχή, αλλά και με χαρά.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

118 Άγιοι προσφέρουν φαγητό σε Αττική και Πειραιά!! ΠΡΟΣOΧΗ! για ολόκληρη την αττικη ! και πειραια !!!!!

ΠΡΟΣOΧΗ! για ολόκληρη την αττικη ! και πειραια !!!!!
Διαδώστε το παντού,
(με κάθε μέσο: email, fax) και εκτυπώστε το και κολλήστε το

στις κολόνες της γειτονιάς σας...
υπάρχουν άνθρωποι που ΠEΙΝΑΝΕ...
ελάτε στη θέση τους!!!          
 
 
 
Όλα οι διευθύνσεις για Δωρεάν Φαγητό,
Κοινωννικά Παντοπωλεία,
Κοινωνικά Ιατρεία,
Φαρμακεία, Φροντιστήρια
στα Σπίτια Αγάπης
Αττική

Αγία Αικατερίνη, Κειριαδών - Αιγηιδών,118 53 Πετράλωνα, τηλ. 210-3458133.
Άγιος Αιμιλιανός, Αθαμανίας 17, 104 44, Σκουζέ, τηλ. 210-5129091.

Άγιοι  Ανάργυροι, Πλ. Αγ. Αναργύρων, 135 61 Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210-2611689.
Άγιοι  Ανάργυροι, Κεφαλληνίας και Δαμασκηνού, 163 42 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9930 817.
Άγιος Ανδρέας, Ωρωπού και Τεω, 111 42 Άνω Πατήσια, τηλ. 210-2914686.
Άγιος Ανδρέας, Γιάνναρη 24, 104 45 Κ. Πατήσια, τηλ. 210- 8323193.
Άγιοι Απόστολοι Τζιτζιφιών, Αγ. Αποστόλων 4, 17675 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9422021.
Άγιος Αρτέμιος, Φιλολάου 165, 11632 Παγκράτι, τηλ. 210-7514125.
Άγιοι Ασώματοι, Θερμοπυλών 5, 104 35 Θησείο,τηλ. 210-5240675.
Αγία Βαρβάρα, Αγ. Βαρβάρας 85, 172 35 Δάφνη, τηλ. 210-9711661.
Άγιος Βασίλειος, Αγ. Βασιλείου 52, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9717890 .
Άγιος Γεράσιμος, Αγ. Γερασίμου 30, 157 71 Άνω Ιλίσια, τηλ. 210-7793331.
Άγιος Γεώργιος, Πλάτωνος 51, 104 41 Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210- 5142658.
Άγιος Γεώργιος, Αγ. Γεωργίου και Καζαντζάκη, 157 72 Ζωγράφου, τηλ. 210-7794925.
Άγιος Γεώργιος, Αγ. Γεωργίου,113 61 Κυψέλη, τηλ. 210-8212667.
Άγιος Γεώργιος, Ευαγγελιστρίας 22,176 71 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562082.
Άγιος Γεώργιος, Μπαρμπάνου 61, 117 44 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9018408.
Αγία Γλυκερία, Αγ. Γλυκερίας 13, 11147 Γαλάτσι, τηλ. 210-2931523.
Άγιος Δημήτριος, Βασ. Κωνσταντίνου, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9712456 .
Αγία Ειρήνη, Αλκυόνης και Πανουργιά, 111 46 Γαλάτσι, τηλ. 210-2912426.
Άγιος Ελευθέριος, Αχαρνών 382, 111 43 Αχαρνών, τηλ. 210-2281754.
Άγιος Ελευθέριος, Ι. Βαρβάκη 28, 114 74 Γκύζη, τηλ. 210-6427053.

Αγία Ζώνη, Αγ. Ζώνης 27,112 56 Κυψέλη, τηλ. 210-8674250.
Άγιος Θεράπων, Γαλήνης 26, 157 73 Ζωγράφου, τηλ. 210-7706807.
Άγιος Θωμάς, Παπαδιαμαντοπούλου 115, 115 27 Αμπελόκηποι, τηλ. 210-7771533.
Άγιος Ιωάννης, Λεωφ. Βουλιαγμένης 117, 117 44. Βουλιαγμένη, τηλ. 210-9016 617 .
Άγιος Ιωάννης Γαργαρέττας, Λ. Βεϊκου 17, 117 42 Αθήνα, τηλ. 210-9232940 .
Άγιος Κωνσταντίνος, Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης 10, Ηλιούπολη, τηλ. 210- 9712 254 .
Άγιος Κωνσταντίνος, Λ. Λένορμαν 140, 104 44 Κολωνός, τηλ. 210-5112 669 .
Άγιος Κωνσταντίνος, Αγ. Κωνσταντίνου 8, 183 44 Μοσχάτο, τηλ. 210-4813570.
Άγιος Κωνσταντίνος, Αγ. Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου, 10437 Ομόνοια, τηλ. 210-5225139.
Άγιος Λουκάς, Πατησίων 287, 11 144, Πατήσια, τηλ. 210-2281778.
Αγία Μαρίνα,  Αλεξάνδρου Παναγούλη 2, 16 345, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9711 531.
Αγία Μαρίνα, Αγ. Μαρίνης 11 851 Θησείο, τηλ. 210-3463783.
Αγία Μαρκέλλα, Σπ. Πάτση 87, 118 55 Βοτανικός, τηλ. 210-3463061.
Άγιος Μάρκος Ευγενικός, Αλεξ. Παπαναστασίου 48, 10445, Πατήσια, τηλ. 210- 8310 629.
Άγιοι Μαύρα και Τιμόθεος, Μαραθωνομάχων 1, 16343 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9928744.
Άγιος Μελέτιος, Πλ. Αγ. Μελετίου, Σεπόλια, τηλ. 210-5128059.
Άγιος Νικόλαος, Αγ. Νικολάου, 104 46 Αχαρνών, τηλ. 210-8319385.
Άγιος Νικόλαος, Κ. Κοτζιά, 163 46 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9914540.
Άγιος Νικόλαος, Ελευθ. Βενιζέλου 173, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9568969.
Άγιος Νικόλαος, Ασκληπιού 38, 10680 Πευκάκια, τηλ. 210- 3612449.
Άγιος Νικόλαος, Δυοβουνιώτου 56, 11741 Φιλοπάππου, τηλ. 210- 9228323.
Άγιοι Πάντες, Ελευθ. Βενιζέλου 90, 17676 Καλλιθέα, τηλ. 210-956205.
Αγία Παρασκευή, Πλ. Αγ. Παρασκευής, 15342 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6526818.
Αγία Παρασκευή, Κυπρίων Ηρώων και Μαραμβέλια, 163 41 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9922 666. 47.
Άγιος Παύλος, Χίου καί Κρήτης 104 38 Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210-5234711.
Άγιος Σπυρίδων, Ερατοσθένους 13, 116 35 Σταδίου, τηλ. 210-7515122.
Άγιος Στυλιανός, Παπαστράτου 12, 114 76 Γκύζη, τηλ. 210-6420015.
Αγία  Τριάς, Λ. Κηφισίας 80, 115 26 Αμπελόκηποι, τηλ. 210-6927527.
Αγία
Τριάς, Πειραιώς 67 Β', 105 53 Κεραμεικός, τηλ. 210-3252227.
Άγιος Χαράλαμπος, Δραγούμη 7, 161 21 Ιλίσια, τηλ. 210-7223860.
Εσταυρωμένος, Πλ. Εσταυρωμένου, 177 78 Ταύρος, τηλ. 210-3462301.
Κοίμησις Θεοτόκου, Μπουσίων 24, 115 24 Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 210-6428132.
Κοίμησις Θεοτόκου, Ειρήνης 29, 163 45 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9915842.
Κοίμησις Θεοτόκου, Ανδροπούλου 2, 111 41 Κυπριάδου, τηλ. 210-2918987.
Κοίμησις Θεοτόκου, Σωκράτους 19, 117 43 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9236428.
Μεταμόρφωσις Σωτήρος, Μεταμορφώσεως 3, 173 41
Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210-9335 918.
Μεταμόρφωσις Σωτήρος, Μεταμορφώσεως και Υψηλάντου, 17673 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562051.
Παναγία Μαρμαριώτισσα, Σοφοκλή Βενιζέλου, 152 32 Χαλάνδρι, τηλ. 210-6814 960.
Παντάνασσα, Πραξιτέλους 35, 176 74 Καλλιθέα, τηλ. 210-9419002.
Προφήτης Ηλίας, Προφήτου Ηλία 17, 153 41 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6399692.
Προφήτης Ηλίας, Αρύββου 1, 11633 Παγκράτι Αθήνα, τηλ. 210- 7013034.
Προφήτης Ηλίας, Διοπόλεως 2, 111 42 Ριζούπολη Αθήνα, τηλ. 210-2516483.
Τρεις Ιεράρχες, Τριών Ιεραρχών 91, 118 51 Πετράλωνα, τηλ. 210-3465878.
Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, Καυκάσου -Λαζαράδων 2, 113 63 Κυψέλη, τηλ. 210-8218110.
Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, Αναστάσεως και Κλειούς, 156 69 Παπάγου, τηλ. 210-6515952
Άγιος Δημήτριος, 132 31 Πετρούπολη τηλ. 210-50.12.127.
Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 131 22, Ίλιον, τηλ. 210-26.13.009.
Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 146 71 Ν. Ερυθραία, τηλ. 210-62.54.156.
Άγιος Κωνσταντίνος, 134 41 Άνω Λιόσια, τηλ. 210-24.72.113, 210-24.72.946.
Άγιος Κωνσταντίνος, 190 05 Ν. Μάκρη, τηλ. 22940-94001.
Κοίμησις Θεοτόκου, 136 71 Αχαρνές, τηλ. 210-24.61.213.
Άγιος Νικόλαος, 134 51 Ίλιον, τηλ. 210-23.20.645.
Άγιος Γεώργιος, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.18.977.
Γέννησις του Χριστού, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.12.752.
Άγιος Ελευθέριος, 151 25 Μαρούσι, τηλ. 210-61.96.388.
Κοίμησις Θεοτόκου, 131 22 Ίλιον, τηλ. 210-26.12.790.
Άγιος Νικόλαος, Καισαριανή, τηλ. 210-72.36.204.
Κοίμησις Θεοτόκου, Καισαριανή, τηλ. 210-72.13.848.
Τρεις Ιεράρχες, Καισαριανή, τηλ. 210-72.22.557.
Αγία 
Τριάς, Βύρωνας, τηλ. 210-76.53.461.
Άγιος Δημήτριος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.60.943.
Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.69.369.
Άγιος Γεώργιος, Καρέας, τηλ. 210-76.51.008, 210-76.58.225. 
Άγιοι Απόστολοι, Υμηττός, τηλ. 210-76.23.525.
Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Υμηττός, τηλ. 210-97.34.311
Άγιοι Θεόδωροι, Γαργηττός, τηλ. 210-6611596.
Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, Σταυρός, τηλ. 210-6613800
Ιερά  Μητρόπολη Νέας Σμύρνης Μεταμόρφωση Σωτήρος,
Λεωφ. Συγγρού 133, Αγ. Σώστης.

Αγία Παρασκευή, Ελευθ. Βενιζέλου 135β, Ν. Σμύρνη.
Άγιος Αλέξανδρος, Αλκινόης και Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο
Κοίμησις Θεοτόκου, Αχιλλέως 30, Π. Φάληρο
Άγιος Τρύφων, Αρχιπελάγους και Υμηττού, Γλυφάδα
Άγιος Κωνσταντίνος, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.98.235.
Άγιος Σπυρίδων, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.91.310.
Κοίμησις Θεοτόκου,
 Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.92.900.
Αγία Τριάς, Ηράκλειο, Μεγάρων και Σαλαμίνος τηλ. 210-2798.970.
Ενοριακό Συσσίτιο Μάνδρας, Δήμητρος 16, 19600, τηλ. 210-5557689.
Αγία Παρασκευή Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας, τηλ. 210-5549017. 103.
Άγιος  Γεώργιος Ελευσίνας, Κίμωνος 10, 19200 Ελευσίνα, τηλ. 210-5543577.
..........................................................

Πειραιάς

 
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ Συσσίτιο Πειραιάς, «Δος ημίν σήμερον»,
Αγία Τριάς, τηλ. 210-41.77.271.
Ευαγγελιστρία, Γρηγ. Λαμπράκη 41, Πειραιάς, τηλ. 210-41.25.619.
Άγιος Παντελεήμων, Αγ. Παντελεήμωνος, Δραπετσώνα, τηλ. 210-4615.704.
Άγιος Δημήτριος, Καραϊσκάκη 1, Ν. Φάληρο, τηλ. 210.48.16.636.
Μεταμόρφωσις Σωτήρος, Θηβών 49, τηλ. 210-42.05.255.
Άγιος Βασίλειος, Τέρμα Σαχτούρη, τηλ. 210-42.85.817.
Άγιος Ελευθέριος, Αγ. Ελευθερίου 7, τηλ. 210-41.78.778.
Άγιος Δημήτριος, Αγ. Δημητρίου 166, Πειραιάς, τηλ. 210-4616.540.
Άγιος Κωνσταντίνος, Καραίσκου 109, τηλ. 210-41.78.778.
Παναγία Μυρτιδιώτισσα, Ακτή Πρωτοψάλτη, τηλ. 210.4173.334.
Άγιος Νικόλαος, Αγ. Νικολάου 1, τηλ. 210-45.11.300.
Άγιος Σπυρίδων, Αγ. Σπυρίδωνος 1, τηλ. 210-41.73.529.
Υπαπαντή Κυρίου, Υπαπαντής 78, τηλ. 210-46.16.345.
Άγιος 
Άγιος Χαράλαμπος Καστέλλας, Βασ. Παύλου. τηλ. 210-4119.949.

ΔΙΧΩΣ ΘΕΟ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!!![(ΠΕΡΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ]!!!!

''Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ,ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΕΠΟΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ,ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ.ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ,ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ,ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑΣ,ΚΑΚΟΤΗΤΑΣ,ΣΑΔΙΣΜΟΥ,ΛΩΠΟΔΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ ..ΜΙΣΗ ,ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ,ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ,ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΑΘΗ.....ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ!!!!

''ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ,ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΘΕΟΤΟΚΕ'''!!

Ας κτυπησουμε την θυραν της Μητρικης αγαπης Της και παντοτε
μας ακουει.Με την Χαρη Της ολες τις δυσκολιες και τα προβλη
ματα μας μπορει να τα λυσει.Μας βοηθαει ολους συνεχεια,ατελειω
τα, αιωνια..Αρκει να την ικετευουμε γιατι Εκεινη εχει τα κλειδια της
πορτας του Ελεους. Με αυτα ανοιγει την πορτα του ελεους και...
μας σωζει ολους.Η συμβολη της Παναγιας μας ειναι απροσμετρητη..!!
Της ευσπλαχνιας την πυλην ανοιξον ημιν ευλογημενη Θεοτοκε..!

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.!'ΠΕΡΙ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ!!'''

“Γιατί τίποτε δέν ὑπάρχει πιό κόσμιο ἀπό τήν καλή συμπεριφορά, τίποτε πιό εὐχάριστο καί πιό γλυκό ἀπό τήν καλωσύνη, τήν πραότητα καί τήν ὑπακοή. Ἕνας τέτοιος ἄνθρωπος εἶναι ὠφέλιμος. Καί αὐτοί πού εἶναι τέτοιοι οὔτε τή δουλεία ντρέπονται, οὔτε τόν φτωχό ἀποφεύγουν, οὔτε τόν ἄρρωστο καί στενοχωρημένο, γιατί ὅλα τά ἐξουσιάζει ἡ ἀρετή καί ὅλα τά νικάει... Αὐτά λοιπόν ἄς ἀσκοῦμε καί οἱ δοῦλοι καί οἱ ἐλεύθεροι, καί οἱ γυναῖκες καί οἱ ἄνδρες. Ἔτσι θά γίνουμε ἀγαπητοί καί στούς ἀνθρώπους καί στό Θεό, καί στούς ἀνθρώπους ὄχι μόνο στούς καλούς ἀλλά καί στούς κακούς, καί πρό πάντων σ’ ἀυτούς, γιατί αὐτοί τιμοῦν καί σέβονται πιό πολύ. Γιατί ὅπως οἱ ἀρχόμενοι τρέμουν τούς ἐπιεικεῖς, ἔτσι καί τούς ἐναρέτους οἱ ἀκόλαστοι, γιατί γνωρίζουν τί ἔχουν χάσει”.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

'''Η ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ''

Βιογραφία
Η Αγία Φιλοθέη γεννήθηκε το έτος 1522 μ.Χ. στην τουρκοκρατούμενη τότε Αθήνα. Οι ευσεβείς γονείς της ονομάζονταν Άγγελος και Συρίγα Μπενιζέλου. Η μητέρα της ήταν στείρα και απέκτησε την Αγία μετά από θερμή και συνεχή προσευχή.
Ο Κύριος που ικανοποιεί το θέλημα εκείνων που Τον σέβονται και Τον αγαπούν, άκουσε την δέησή της. Και πράγματι, μια ημέρα η Συρίγα μπήκε κατά την συνήθειά της στο ναό της Θεοτόκου για να προσευχηθεί και από τον κόπο της έντονης και επίμονης προσευχής την πήρε για λίγο ο ύπνος. Τότε ακριβώς είδε ένα θαυμαστό όραμα. Ένα φως ισχυρό και λαμπρό βγήκε από την εικόνα της Θεομήτορος και εισήλθε στην κοιλιά της. Έτσι ξύπνησε αμέσως και έκρινε ότι το όραμα αυτό σήμαινε στην ικανοποίηση του αιτήματός της. Έτσι κι έγινε. Ύστερα από λίγο καιρό η Συρίγα έμεινε έγκυος και έφερε στον κόσμο τη μονάκριβη θυγατέρα της.
Μαζί με την Χριστιανική ανατροφή, έδωσαν στην μοναχοκόρη τους και κάθε δυνατή, για την εποχή εκείνη, μόρφωση. Έτσι η Ρηγούλα (ή Ρεβούλα, δηλαδή Παρασκευούλα), αυτό ήταν το όνομά της προτού γίνει μοναχή, όσο αύξανε κατά την σωματική ηλικία, τόσο προέκοπτε και κατά την ψυχή, όπως λέει το συναξάρι της.
Σε ηλικία 14 χρονών, οι γονείς της την πάντρεψαν, παρά την θέλησή της, με έναν από τους άρχοντες της Αθήνας. Αργότερα, αφού πέθαναν οι γονείς και ο σύζυγός της, ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο πόθο της. Αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στον Χριστό, γίνεται μοναχή και παίρνει το όνομα Φιλοθέη.
Κατ' αρχήν, ύστερα από εντολή του Αγίου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, τον οποίο είδε σε όραμα, οικοδόμησε ένα γυναικείο μοναστήρι με αρκετά κελιά, στο οποίο και έδωσε το όνομα του Αγίου για να τον τιμήσει. Στο μοναστήρι πρόσθεσε και άλλα αναγκαία οικοδομήματα και εκτάσεις και το προικοδότησε με μετόχια και υποστατικά, που υπερεπαρκούσαν για τη διατροφή και συντήρηση των μοναζουσών.
Το μοναστήρι αυτό του Αγίου Ανδρέα σωζόταν στην Αθήνα, με τη Χάρη του Θεού, επί πολλά έτη μετά την κοίμηση της Αγίας και ήταν πλουτισμένο, όχι μόνο με υποστατικά και διάφορα μετόχια, αλλά και με πολυειδή χρυσοΰφαντα ιερατικά άμφια και σκεύη, απαραίτητα για τις ετήσιες ιερές τελετές και αγρυπνίες. Προπαντός όμως το μοναστήρι σεμνυνόταν και εγκαλλωπιζόταν με το θησαυρό του τιμίου και αγίου λειψάνου της Αγίας, το οποίο ήταν αποθησαυρισμένο και αποτεθειμένο στο δεξιό μέρος του Ιερού Βήματος, όπου και το ασπάζονταν με ευλάβεια όλοι οι Χριστιανοί. Το τίμιο λείψανο της Αγίας σκορπούσε ευωδία, γεγονός που αποτελούσε εμφανή μαρτυρία και απόδειξη της αγιότητας αυτής.
Το παράδειγμά της, λοιπόν, να αφιερωθεί στον Χριστό, το ακολουθούν και άλλες νέες. Σε λίγο διάστημα, η μονή έφθασε να έχει διακόσιες αδελφές. Η μονή της Οσίας Φιλοθέης γίνεται πραγματικό λιμάνι. Εκεί βρίσκουν προστασία όλοι οι ταλαιπωρημένοι από την σκλαβιά. Εκεί οι άρρωστοι βρίσκουν θεραπεία, οι πεινασμένοι τροφή, οι γέροντες στήριγμα και τα ορφανά στοργή.
Η Οσία, παρά τις αντιδράσεις των Τούρκων, οικοδομεί διάφορα φιλανθρωπικά ιδρύματα, νοσηλευτήρια, ορφανοτροφεία, «σχολεῖα διὰ τοὺς παίδας τῶν Ἀθηναίων, διὰ ν’ ἀνοίξη τοὺς ὀφθαλμοὺς αὐτῶν πρὸς τὴν παράδοσιν καὶ τὴν δόξαν τῶν προγόνων των». Πρωτοστατεί σε όλα αυτά τα έργα η ηγουμένη Φιλοθέη. Διδάσκει με τα λόγια και με τη ζωή της. Στηρίζει τους πονεμένους σκλάβους με την προσευχή της. Ιδιαίτερες είναι οι φροντίδες της για να σώσει από τον εξισλαμισμό ή την αρπαγή των Τούρκων τις νέες Ελληνίδες. Το έργο της, κατά βάση εθνικό και θρησκευτικό, ξεπέρασε τα όρια της Αθήνας και έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα. Αδιαφιλονίκητη ιστορική επιβεβαίωση για το έργο αυτό παρέχει η αλληλογραφία της Φιλοθέης με τη Γερουσία της Βενετίας (1583 μ.Χ.), από την οποία ζητούσε οικονομική βοήθεια.
Η όλη όμως δράση της Αγίας Φιλοθέης εξαγρίωσε κάποτε τους Τούρκους. Κάποια στιγμή την συλλαμβάνουν και εκείνη με πνευματική ανδρεία ομολογεί: «Εγώ διψώ να υπομείνω διάφορα είδη βασανιστηρίων για το όνομα του Χριστού, τον οποίο λατρεύω και προσκυνώ με όλη μου την ψυχή και την καρδιά, ως Θεό αληθινό και άνθρωπο τέλειο και θα σας χρωστάω μεγάλη ευγνωμοσύνη αν μπορείτε μια ώρα πρωτύτερα να με στείλετε προς Αυτόν με το στεφάνι του μαρτυρίου». Ύστερα από την ηρωική αυτή απάντηση προς τους κατακτητές, όλοι πίστευαν ότι η πανευτυχής και φερώνυμη Φιλοθέη εντός ολίγου θα ετελειούτο διά του μαρτυρικού θανάτου. Όμως, κατά θεία βούληση, την τελευταία σχεδόν στιγμή πρόφθασαν κάποιοι Χριστιανοί και καταπράυναν τον ηγεμόνα με διάφορους τρόπους. Έτσι πέτυχαν να ελευθερώσουν την Αγία.
Αφεθείσα πλέον ελεύθερη, η Αγία Φιλοθέη, επέστρεψε αναίμακτη στο μοναστήρι της, όπως επί Μεγάλου Κωνσταντίνου ο μυροβλύτης Νικόλαος και πολλούς αιώνες αργότερα ο Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς. Φρόντιζε δε, όχι μόνο για τη σωτηρία της δικής της ψυχής αλλά και των άλλων, αφού τους μεν ενάρετους τους στερέωνε στην αρετή, τους δε αμαρτωλούς τους βελτίωνε ηθικά και τους οδηγούσε στη μετάνοια. Και αποκλειστικά για το σκοπό αυτό πέρασε στη νήσο Τζια (Κέα), όπου προ πολλού είχε οικοδομήσει μετόχι, για να αποστέλλει εκεί τις μοναχές εκείνες που φοβούνταν για διαφόρους λόγους να διαμένουν στην Αθήνα. Στην Τζια έμεινε αρκετό χρόνο και κατήχησε θεαρέστως τις ασκούμενες αδελφές στην ακριβή τήρηση των κανόνων της μοναστικής ζωής. Μόλις τελείωσε το έργο της εκεί, επέστρεψε και πάλι στην Αθήνα.
Έτσι λοιπόν, η Αγία Φιλοθέη, αφού έφθασε στην τελειότητα και στην πράξη και στην θεωρία, αξιώθηκε από τον Θεό να επιτελεί θαύματα, από τα οποία, προς απόδειξη του θαυματουργικού της χαρίσματος, θα μνημονεύσουμε ένα μόνο, το ακόλουθο: Ζούσε στην εποχή της ένας νέος, ποιμένας προβάτων, ο οποίος από πολύ μικρός είχε συνηθίσει στις κλεψιές και στις ραδιουργίες. Ο νέος αυτός, κατά παραχώρηση του Θεού, κυριεύθηκε από τον Σατανά. Εξ αιτίας τούτου περιφερόταν στα βουνά και στις σπηλιές γυμνός και τετραχηλισμένος, θέαμα όντως ελεεινό. Πολλές φορές, όταν συνερχόταν από την τρέλα, στην οποία τον είχε οδηγήσει ο Σατανάς, σύχναζε στα γύρω μοναστήρια για να βρει θεραπεία στην ασθένειά του. Δεν μπορούσε όμως να πετύχει τίποτε. Κάποιοι, που τον ευσπλαγχνίστηκαν, τον οδήγησαν στην Αγία Φιλοθέη η οποία, ύστερα από πολύ και εκτενή προσευχή τον λύτρωσε από εκείνη τη διαβολική μάστιγα. Έπειτα, αφού το νουθέτησε αρκετά, τον εισήγαγε και στην τάξη των μοναχών. Και έτσι ο νέος εκείνος, αφού εκάρη μοναχός, πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του με μετάνοια και άσκηση, θαυμαζόμενος απ' όλους.
Μάταια οι Τούρκοι προσπαθούν να ανακόψουν την δράση της. Ώσπου μια νύχτα, στις 2 Οκτωβρίου του έτους 1588 μ.Χ., πήγαν στο μονύδριο που είχαν οικοδομήσει στα Πατήσια (έτυχε τότε να εορτάζεται η μνήμη του αγίου ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου και η Αγία μαζί με τις άλλες αδελφές βρίσκονταν στον ιερό ναό επιτελώντας ολονύκτια αγρυπνία) και πέντε από αυτούς ανέβηκαν στον εξωτερικό τοίχο και πήδησαν μέσα στην αυλή. Στην συνέχεια εισέβαλαν στο ναό, όπου άρπαξαν την Αγία και την μαστίγωσαν με μανία και βαναυσότητα και την εγκαταλείπουν ημιθανή έξω από τη μονή της.
Έξω από το ναό, στα δεξιά της εισόδου του, σώζεται η κολώνα, όπου η Φιλοθέη δέθηκε και μαστιγώθηκε. Οι μοναχές της την μετέφεραν στην κρύπτη της στην Καλογρέζα. Εκεί η Φιλοθέη υποκύπτει στα τραύματά της στις 19 Φεβρουαρίου 1589 μ.Χ.
Είκοσι ημέρες μετά από την κοίμηση της Αγίας, ο τάφος της ευωδίαζε. Ακόμη, όταν μετά από ένα έτος έγινε η ανακομιδή, το τίμιο λείψανό της βρέθηκε σώο και ακέραιο. Επιπλέον ήταν γεμάτο με ευωδιαστό μύρο, τρανή και λαμπρή απόδειξη της θεάρεστης και ενάρετης πολιτείας της, προς δόξα και αίνο του Θεού και καύχημα της πίστεώς μας. Το ιερό λείψανό της βρίσκεται σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών. Στο μνήμα της απάνω βρεθήκανε γραμμένα τούτα τα λόγια: «Φιλοθέης υπό σήμα τόδ' αγνής κεύθει σώμα, ψυχήν δ' εν μακάρων θήκετο Yψιμέδων».
H Φιλοθέη ανακηρύχθηκε αγία επί Oικουμενικού Πατριάρχου Mατθαίου B΄ (1595 - 1600 μ.Χ.). Ο Nεόφυτος ο μητροπολίτης Aθηνών, αφού εξήτασε και ερεύνησε τα κατά τον βίον και το μαρτύριον της οσίας, σύνταξε αναφορά στο Πατριαρχείο μαζί με τους επισκόπους Kορίνθου και Θηβών και με τους προκρίτους της Aθήνας για να τάξει την οσία Φιλοθέη στους χορούς των αγίων. Σ' αυτό το συνοδικό έγγραφο είναι γραμμένα και τούτα: «Eπειδή εδηλώθη ασφαλώς ότι το θειότατον σώμα της οσιωτάτης Φιλοθέης ευωδίας πεπληρωμένον εστί και μύρον διηνεκώς εκχείται, αλλά και τοις προσιούσι τε ασθενέσι τε και θεραπείας δεομένοις την ίασιν δίδωσι... τούτου χάριν έδοξε ημίν τε και πάση τη ιερά Συνόδω των καθευρεθέντων ενταύθα αρχιερέων συγγραφήναι και ταύτην εν τω χορώ των οσίων και αγίων γυναικών, ώστε κατ' έτος τιμάσθαι και πανηγυρίζεσθαι». Tην Aκολουθία της την έγραψε κάποιος σοφός και ευλαβής άνθρωπος που ονομαζόταν Iέραξ. Aνάμεσα στα ωραία εγκώμια είναι και τούτο: «Δαυΐδ γαρ το πράον έσχες και Σολομώντος, σεμνή, την σοφίαν, Σαμψών την ανδρείαν, και Aβραάμ το φιλόξενον, υπομονήν τε Iώβ, του Προδρόμου δε θείαν άσκησιν...».
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὅσιων τὴν ἔλλαμψιν, εἰσδεδεγμένη σεμνή, τὴν πάλιν ἐφαίδρυνας, τῶν Ἀθηναίων τὴ σῆ, ἀσκήσει καὶ χάριτι, σὺ γὰρ ἐν εὐποιίαις, διαλάμπουσα Μῆτερ, ἤθλησας δι' ἀγάπην, εὐσεβῶς τοῦ πλησίον διὸ σὲ ὢ Φιλοθέη, Χριστὸς ἐδόξασε.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἀθηνῶν τῶν κλεινῶν τε νῦν καὶ πάλαι τὸ βλάστημα καὶ τῶν χθὲς καὶ πρώην ὁσίων τὸ ἀρίζηλον καύχημα τιμήσωμεν ἐν ὕμνοις οἱ πιστοί, ὁσίαν Φιλοθέην εὐλαβῶς ὅτι τὸν Χριστὸν εὐτόνως πάντων τῶν γεηρῶν ἀντήλλαξεν. Ἔχουσα οὗν συμπρεσβευτὴν τὸν παμμέγαν Διονύσιον, σῶζε τοὺς προσκυνούντας, εὐσεβῶς τὸ πάνσεπτον σκῆνος σου.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον (Κατέβασμα)
Ἀθηναίων ἡ πόλις ἡ περιώνυμος Φιλοθέην τιμᾷ τὴν ὁσιομάρτυρα καὶ ἀσπάζεται αὐτῆς τὸ θεῖον λείψανον, ὅτι ἐβίωσε σεμνῶς καὶ μετήλλαξε τὸ ζῆν ἀθλήσει καὶ μαρτυρίῳ, καὶ πρεσβεύει πρὸς τὸν Σωτῆρα, διδόναι πᾶσι τὸ θεῖον ἔλεος.


Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Γέρων Εφραίμ εκ Αριζόνας (για παλαιοημερολογίτες), κείμενο & mp3

 Γέρων Εφραίμ
(για παλαιοημερολογίτες)
Πριν από χρόνια ήταν ένας πνευματικός Κύπριος πάρα πολύ καλός. Αυτός ήτανε αρχικά στο Σταυροβούνι, είναι ένα μοναστήρι στην Κύπρο· ήτανε τότε νεώτερος, αλλά ιερομόναχος. Όταν ήταν σ’ αυτό το μοναστήρι, μου το διηγείτο ο ίδιος, εκεί έφυγε ένας Αγιορείτης ζηλωτής πατέρας, του παλαιού, βέβαια, ημερολογίου. Όταν λέμε «ζηλωτή», πρέπει να εννοούμε φανατικό παλαιοημερολογίτη, οι οποίοι καταδικάζουν  την Εκκλησία ως αιρετικοί και σχισματικοί. Αυτός λεγόταν πατήρ Ιωάννης, τον ήξερα, έφυγε από το Άγιον Όρος, μάλιστα από την Σκήτη της Αγίας Άννας και πήγε στην Κύπρο. Εκεί στην Κύπρο προσπάθησε να δημιουργήσει κλίμα παλαιοημερολογίτικο και εν συνεχεία πήγε επάνω στο μοναστήρι Σταυροβουνίου, όπως μου διηγείτο ο ίδιος ο ιερομόναχος, και άρχισε να μιλάει τα του παλαιού ημερολογίου στους εκεί πατέρες του μοναστηρίου. Άρχισε να λέει και στον ιερομόναχο αυτόν, ότι οι λειτουργίες που κάνεις δεν είναι λειτουργίες και τα μυστήρια, τα οποία κάνεις, δεν είναι μυστήρια, ότι δεν έχουν χάρη, δεν έχουν ευλογία κλπ. Ο ιερομόναχος αυτός άρχισε να ταλαντεύεται μέσα, μες στους λογισμούς του, και να λέει: άραγε, λέει σωστά αυτός ο άνθρωπος; Άραγε, μήπως δεν κάνω λειτουργία και μυστήριο, αλλά κάνω μια θεατρική παράσταση εδώ στη λειτουργία και βλέπει ο κόσμος; Έχοντας όλα αυτά μες στο λογισμό του, μια μέρα ξεκίνησε να κάνει Θεία Λειτουργία. Ε, προχώρησε η Θεία Λειτουργία, ευλόγησε τα Άγια κι όταν έφτασε η ώρα και γονάτισε για να κάμει την ύψωση του Αγίου άρτου και να πει «πρόσχωμεν, τα άγια τοις αγίοις» βλέπει στο δισκάριο επάνω, βλέπει στο δισκάριο επάνω ότι ο άρτος έγινε σάρκα, έγινε κρέας κόκκινο και αμέσως άρχισε ο έλεγχος της συνειδήσεως να του λέει ότι: από την απιστία των λογισμών σου, γιατί αμφέβαλλες, και γι’ αυτό και για κείνο, ο Θεός επέτρεψε τώρα ο άρτος να γίνει σάρκα, να γίνει κρέας, και τώρα πώς θα κοινωνήσεις, και πώς θα κοινωνήσεις και τους μοναχούς, κι όλα είναι από την αμαρτία που σκέφτηκες, κι όλα αυτά τον έκαμαν να κλαίει. Γονάτισε εκεί κι άρχισε και πάλι να κλαίει, δεν μπορούσε να κοιτάξει στο δισκάριο το κρέας. Κι ήταν πάτερ μου, λέει, κρέας σαν κι αυτό του μηρού, λέει, που δεν έχει πάχη, κόκκινο…
Κι έτσι εκεί που έκλαιγα, και παρακαλούσα, και δεόμουνα του Θεού ν’ αλλάξει την περίπτωση, να γίνει πάλι άρτος, και να με συγχωρέσει τους λογισμούς μου και την απιστία μου, που είχα στο μυστήριο, εκεί, έρχεται ο εκκλησιαστικός και λέει: Πάτερ, σας συνέβηκε καμιά ζημιά, ξέρω γω τι, να σας βοηθήσω;  Όχι παιδί μου, πήγαινε, οι αμαρτίες μου, τις αμαρτίες μου κλαίω εδώ, πήγαινε συ, δε χρειάζεσαι… Και δεόμουνα πάλι, και μετά αφού έκλαψα, έκλαψα πολύ, σηκώνω έτσι δειλά δειλά τα μάτια μου να δω τι γίνεται επάνω στην Αγία Τράπεζα, κοιτάζω στο Δισκάριο, πάει το κρέας, έγινε άρτος, έγινε λευκός όπως ήταν το πρόσφορο! Σηκώνομαι, τον μελίζω, κοινωνάω με χαρά, μ’ ευχαρίστηση, ησύχασα μέσα μου, ότι όντως, η λειτουργία μου είναι σωστή εν Αγίω Πνεύματι κι ότι δεν είναι αυτό σωστό, που μου είπε ο ζηλωτής αυτός πατέρας, ο φανατικός, ότι δεν έχουν τα μυστήρια χάρη κι ότι εμείς οι νεοημερολογίτες είμαστε εκτός Χάριτος και εκτός Εκκλησίας κι είμαστε οι κολασμένοι.
Αυτό είναι το ένα γεγονός. Έχω κι άλλο. Επέρυσι, αν θυμούμαι ακριβώς, ήμουνα στης Πορταριάς το μοναστήρι κι όπως είμαστε τώρα έτσι εδώ, ήμουνα με τις μοναχές και τις μιλούσα. Εκεί που τις μιλούσα, χτυπάει το τηλέφωνο. Το σηκώνω, ήταν ένα πνευματικό μου παιδί, μια γυναικούλα από την Κρήτη, μια χαριτωμένη γυναικούλα, που με πολύ έτσι, πολύ ενάρετο και πολύ πιστό κοντά μου, και ήταν στο Βόλο και ανέβαινε απάνω και άκουγε τη Θεία Λειτουργία και κοινωνούσε και μετά έκανε, είναι η μετάθεσις του ανδρός της από τεχνικής πλευράς και πήγε στην Κοζάνη και μου πήρε τηλέφωνο κι έτσι κάπως ανήσυχα μου λέει:
- Γέροντα, θέλω να σου πω το εξής και είμαι πολύ στενοχωρημένη· τι είναι αυτό, που μου συμβαίνει; οι αμαρτίες μου είναι, που συνέβαλλαν να νιώσω αυτά τα πράγματα;
-Ε, τι παιδί μου; της λέω, Ευτυχούλα, της λέω, τι συμβαίνει;
-Πατέρα, μου λέει, όταν ήμουνα στο μοναστήρι αυτού, κοινώνησα· κι όπως κοινώνησα λέει, η μερίδα του Αγίου Άρτου, έγινε κρέας στο στόμα μου και δεν μπορούσα να το μασήσω· ωμό κρέας, και το κατάπια. Κι έγινε μια ευωδία στο στόμα μου, λέει, τρελλή,  μου λέει. Ήρθα εδώ στην Κοζάνη και κοινώνησα πάλι με το νέο, στη Μητρόπολη (σε μας κοινώνησε με το παλαιό) κοινώνησα εδώ με το νέο και μου έγινε η μερίδα πάλι κρέας και τόση ευωδία, που έχω μια βδομάδα που δεν παίρνω (…….) να τακτοποιηθώ, γιατί δεν θέλω να χάσω την ευωδία της Αγίας Κοινωνίας, που έχω, που αισθάνομαι. Γιατί; Οι αμαρτίες μου είναι τόσες πολλές, λέει, και μου συμβαίνει αυτό;
-Λέω, παιδάκι μου, λέω, δεν είναι αυτό, αλλ’ ότι ο Θεός σε αγάπησε έτσι και σου έδειξε αυτό το μυστήριο, για να πιστέψεις ακράδαντα ότι εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι πιστεύουμε ότι ο Άγιος Άρτος και το κρασί μας γίνονται, με την ευλογία της Εκκλησίας, και με τις ευχές της Εκκλησίας, με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, μεταβάλλεται σε σάρκα και αίμα και κοινωνάμε τον Θεό μας με σάρκα και αίμα, και γινόμαστε ένα με το Χριστό και αγιάζεται και η σάρκα και το πνεύμα μας.
- Ω, λέει, έτσι έχουν τα πράγματα;
- Μάλιστα παιδί μου, έτσι έχουν τα πράγματα.
Όταν ήμουνα το ’72 στο Σινά, στην Αγία Αικατερίνη, στο μοναστήρι, εκεί που καθίσαμε, είπαμε να λειτουργήσω την επαύριο, να κοινωνήσουν οι πιστοί, και μία που ήμουνα και για πρώτη φορά στο Σινά, και στην Αγία Αικατερίνα, λέγω, είναι ευχής έργον τώρα κι έχουμε και το Άγιο Λείψανό της εκεί, να λειτουργήσω. Οι άλλοι πήγαν επάνω στην κορυφή, αλλά εγώ προτίμησα στην Θεία Λειτουργία. Λειτούργησα, ήταν πάρα πολύ ωραία· και βγάλαμε και τα Άγια Λείψανα και χαιρετήσαν οι Χριστιανοί· ευωδίαζε ο τόπος με της Αγίας Αικατερίνης. Από βραδίς δε, επειδή συζητούσαμε για τη Θεία Κοινωνία, ποιοι θα κοινωνήσουν κλπ., και αναφερθήκαμε πάλι στο παλαιό, ότι το νέο δεν έχει χάρη κλπ. Πετάγεται μία κυρία, η οποία είχε πνευματικό πατέρα τον π. Άγγελο, τον Νησιώτη, αν έχετε ακουστά, ένας πάρα πολύ πνευματικός άνθρωπος. Λοιπόν αυτός ο άνθρωπος, η γυναίκα τον είχε πνευματικό πατέρα, και θέλοντας να υποστηρίξει την αλήθεια λέει το εξής: ότι κάποτε πάτερ, μου λέει, θα κάναμε μία Θεία Λειτουργία και είχαμε συνήθεια από το Γέροντα, ότι όπου πηγαίναμε, μας έλεγε ετοιμαστείτε να κοινωνήσετε, και πήγαμε κάπου εκδρομή και σε κάποιο παρεκκλήσι κάναμε τη Θεία Λειτουργία. Όταν βγήκε ο πνευματικός μας έξω στην Ωραία Πύλη με το Άγιον Ποτήριον, λέει: παιδιά μου, τι να σας κοινωνήσω; δέστε τι έγινε εδώ! Και μας έδειξε, πάτερ, με τα μάτια μου είδα, μέσα στο Άγιο Ποτήριο ήταν κρέας και αίμα. Δεν μπορώ να σας κοινωνήσω λέει, μόνον θα σας κοινωνήσω με το Άγιον Αίμα· και μας έδωσε μόνον Αίμα, λέει, διότι τη σάρκα δεν μπορούσε να μας τη δώσει. Εδώ, πώς την κατέλυσε αυτός, τι προσευχές έκανε και μετεβλήθη πάλι σε άρτο και κατέλυσε την Αγία Κοινωνία, ο Θεός ξέρει κι ο ίδιος. Αλλά μας το είπε η ίδια η γυναίκα, η οποία το είδε με τα μάτια της. Και πόσα άλλα έχουμε από τους Αγίους Πατέρας…
Θέλω να πω ότι χωρίς να ξέρουν οι άνθρωποι του παλαιού, παρότι είναι το ορθόδοξο, το πιο σωστό ημερολόγιο και πιο ευλογημένο, αλλά ωστόσο όμως, επειδή με την πάροδο του χρόνου άνθρωποι, οι οποίοι δεν κατείχαν καλά τα πράγματα και την αλήθεια, από κει που ξεκίνησε σαν ημερολόγιο και σαν μια ακρίβεια να φυλαχτεί και προς έναν έλεγχο της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιστρέψει στο παλαιό πάλι κλπ., το φτάσανε να το κάνουν δογματικό από μια εκκλησιαστική παράβαση, έγινε δογματικό, δογματική παράβαση. Οπότε, όταν κανείς ακούσει ότι σφάλμα επάνω σε δόγμα της Εκκλησίας, δειλιάζει κι αρχίζει και το κοιτάζει διαφορετικά το θέμα. Αλλά δεν είναι δογματικόν, είναι απλώς εκκλησιαστικόν και είναι απλώς ημερολόγιο.
Και έφτασε η υπόθεσις αυτή τώρα πλέον, και κυρίως στην Ελλάδα, να έχουμε δύο, τρεις, τέσσερις Σύνοδοι, από επισκόπους παλαιοημερολογίτες, οι οποίες η μία Σύνοδος έχει διαφορές με την άλλη. Και η κάθε Σύνοδος έχει τον Αρχιεπίσκοπό της. Σκεφτείτε τώρα, μέσα σε μία Αθήνα, που πρέπει να υπάρχει ένας Αρχιεπίσκοπος, είναι πέντε-έξι αρχιεπίσκοποι. Ε, όλα αυτά σημαίνουν ότι δεν πάμε καλά, ότι δεν ξεκίνησε καλά το θέμα. Βέβαια οι επίσκοποι, οι οποίοι ηγήθησαν του παλιού τότε, ήταν βέβαια πάρα πολύ σωστοί άνθρωποι, και μάλιστα ο Φλωρίνης ήταν ένας άγιος άνθρωπος και πολύ μελετημένος και όπως λέγεται ότι στα τελευταία του, όταν ήταν να κοιμηθεί, αναστέναξε και είπε: Κύριε, μη στήσεις την αμαρτίαν ταύτην. Δηλαδή, εννοούσε ότι με το να ξεκινήσουν και να ηγηθούν του παλαιού, είδαν ότι βγήκε έξω από το σωστό δρόμο, κι από ημερολόγιο το κάναν δόγμα και το (…) τώρα άνθρωποι και δεν μπορεί να τους αναχαιτίσει. Κι όταν επέθανε ο Δημητριάδος και οι δύο άλλοι, ο Χριστοφόρος με τον Πολύκαρπο, υπήρχε, ο (…) ήταν από τους δύο αυτούς επισκόπους, νέοι επίσκοποι γύρισαν με το νέο πάλι, γιατί κατάλαβαν ότι έκαναν λάθος κι ότι πρέπει να το διαλύσουν. Δηλαδή, άμα αντιληφθείς, σκεφτήκανε η ηγεσία η εκκλησιαστική θα υποχωρήσει κι ο λαός· και θα ενωθεί πάλι με την Εκκλησία και δεν θα υπάρχει θέμα παλαιού για να υπάρχει αυτό το σχίσμα. Φύγαν, έγιναν με το νέο αυτοί, επέστρεψαν και έμεινε μόνον ο Φλωρίνης σαν τελευταίος· και τον λέγαν, κάμε επίσκοπο, κάμε επίσκοπο· όχι, όχι, όχι. Σου λέει να πεθάνω κι εγώ, να σβήσει. Και απέθανε κι αυτός και δεν άφησε διάδοχο. Και έφτασαν οι παλαιοημερολογίτες να μην έχουνε επίσκοπο, να μην έχουν κεφαλή. Και να έχουν πέσει κατά κάποιον τρόπο στην αίρεση, που δεν είναι αίρεσις, αλλά σε θέση μιας αιρέσεως, που δεν είχαν κεφαλή. Ήτανε λαός, αλλά επίσκοπο δεν είχανε. Φθάσανε σ’ αυτό το σημείο. Εάν ήτανε η μόνη Ορθόδοξος Εκκλησία… Η Ορθόδοξος Εκκλησία ποτέ δεν έμεινε χωρίς Επίσκοπο. Όπου Επίσκοπος εκεί και κεφαλή, εκεί κι η Εκκλησία. Αυτοί δεν είχανε επίσκοπο για πολλά χρόνια. Και επειδή ήξευραν ότι εκατηγορούντο ως ακέφαλοι πλέον, και δεν στέκεται στον τελευταίο Χριστιανό να το σκεφτεί, ότι υπάρχει Εκκλησία χωρίς Επίσκοπο, αναγκάστηκαν έτσι, κι επίμονα, κι ήρθαν στην Αμερική ορισμένοι Αρχιμανδρίτες να χειροτονηθούν Επίσκοποι από την Εκκλησία, από τη Σύνοδο της Διασποράς, των Ρώσων του Αναστασίου. Αλλά η Σύνοδος δεν χειροτονούσε κανέναν! Γιατί δεν θέλαν να ξεκινήσουνε, να συνεχίσουν ας πούμε, οι νέοι Επίσκοποι ότι εκείνοι οι παλαιοί είδαν ότι δεν πάει καλά. Ωστόσο όμως, η επιμονή τους να κάνουνε, για να ηγηθεί κάποιος Επίσκοπος, δύο επίσκοποι να κάνουν κεφαλή, να μην κατηγορούνται ως ακέφαλοι, γιατί δεν στέκεται σε καμιά περίπτωση, ήτανε ξεκάρφωτο το πράγμα εντελώς, ήταν ολοφάνερο ότι δεν παν καθόλου καλά· και βρήκανε τον Σεραφείμ και έναν, αν δεν απατώμαι, τον Λεόντιο, οι οποίοι ήτανε και οι δύο Επίσκοποι της Συνόδου της Διασποράς των Ρώσων, η οποία Σύνοδος δεν έχει δώσει την άδεια, καταλάβατε; Αυτοί οι δύο, κρυφά από τη Σύνοδό τους, ο ένας νεοημερολογίτης κι ο άλλος παλαιοημερολογίτης της αυτής Συνόδου, κρυφά χειροτόνησαν τον Ακάκιο και τον κάναν Αρχιεπίσκοπο. Κι όταν ήρθε αυτός στην Ελλάδα, τότε θυμάμαι ήμουνα κάτω, ήρθε αυτός και είπε ότι χειροτονήθηκα Επίσκοπος. Τα χειροτονικά σας πάτερ;  Χειροτονικά δεν υπήρχαν! Πώς θα σε πιστέψουμε πως έγινες επίσκοπος; Είμαι επίσκοπος και τα χειροτονικά μου θα έρθουνε μετά από καιρό. Ποιοι είναι οι Επίσκοποι, οι οποίοι σε κάνανε; Δεν έλεγε· δεν ήθελε να φανερωθεί, ότι θα πήγαινε είδηση στην Σύνοδο, στην οποία υπάγοντο οι Επίσκοποι· και θα γινόταν, θα δικαζόντουσαν οι άνθρωποι. Και κατά κανόνα της Εκκλησίας, όποιος Επίσκοπος χειροτονήσει –οι δύο είχαν χειροτονήσει επίσκοπο- κρυφά, άνευ αδείας της Εκκλησιαστικής των αρχής, οι χειροτονίες άκυρες και οι χειροτονίες αυτές καθαίρονται. Καταλάβατε; Κανόνας ρητός Συνόδου. Λοιπόν, κατά κανόνα έπρεπε: η χειροτονία, τώρα, να είναι άκυρος του Ακακίου και αυτοί οι δύο οι Ρώσοι, οι δύο άνθρωποι, οι δύο Επίσκοποι, να καθαιρεθούν. Γι’ αυτό και δεν έδειχνε χειροτονικό! Δεν είχε. Πώς να το φανερώσει; Άλλοι είπαν ότι δεν σε δεχόμαστε ως Επίσκοπο και άλλοι, αναγκαστικά, για να καλύψουν τη θέση τους, τον δεχτήκαν ως Επίσκοπο κι ότι, εν καιρώ, θα φέρει τα χειροτονικά. Και τα χειροτονικά του έγιναν με δικηγόρο, σαν συμβόλαιο έδειξε κατόπιν. Όταν πια έγινε γνωστό, ότι έγινε κρυφά η χειροτονία του, πήγε στη Σύνοδο η υπόθεσις. Η Σύνοδος σκέφτηκε από δω, σκέφτηκε από κει, θα γίνουμε ρεζίλι, και συγχώρεσαν το σφάλμα στους δύο Επισκόπους και, κατά κάποιον τρόπο, και το σφάλμα του Ακακίου και ενέκριναν σχετικώς και οικονομικώς τη χειροτονία.
Στη συνέχεια, ένας δεν μπορούσε να χειροτονήσει Επίσκοπο, διότι αν χειροτονούσε θα έπαιρνε κι αυτός τη σειρά του Ματθαίου, ο οποίος Ματθαίος χειροτόνησε μόνος του κι έκανε ολόκληρη Σύνοδο και είναι εντελώς άκυρες οι χειροτονίες του. Γι’ αυτό κι αυτός κάλεσε πάλι το Λεόντιο, κρυφά, από την Αμερική και ήρθε στην Αθήνα και κρυφά, σε μοναστήρια μέσα, κάναν χειροτονίες επισκόπων και ξαφνικά τους φανέρωσαν χειροτονημένους. Και λεν, μα πού έγιναν οι χειροτονίες; Γιατί δεν έγιναν ενώπιον του λαού; Αν τους εγκρίνουμε κι εμείς; Αλλά, είπαν ότι τώρα εμείς, δεν μπορούμε να κάνουμε φανερά για τον άλφα ή βήτα λόγο· κρυφά, τα κάλυψαν και έγιναν επίσκοποι και ο Αυξέντιος και ο Γερόντιος και ο (…) και τόσοι άλλοι, και κάνανε μία Σύνοδο.
Στη συνέχεια, όπως είπαμε και προχτές, κάποτε είπαν ότι πρέπει να συνέλθομε και να ενωθούμε, να αποτελέσουμε ένα μεγάλο σώμα, μια μεγάλη Εκκλησία, να αντιπαραταχθούμε στο Νέο ημερολόγιο, στη νέα Εκκλησία. Αλλά συμφωνήσανε να πιστέψουνε και να κάνουν κοινό «πιστεύω» ότι η Εκκλησία, η καθ’ όλα Εκκλησία ή του παλαιού ή του νέου ημερολογίου, που δεν υπάγονται σ’ αυτούς, όπως είναι οι Βούλγαροι κι οι Σέρβοι κι η Αλβανική κτλ., όλες οι Αυτοκέφαλες Εκκλησίες του παλαιού και του νέου, όλες αυτές οι Εκκλησίες  απεκηρύχθησαν ως αιρετικές και σχισματικές κι ότι τα μυστήριά τους είναι άκυρα· και μόνον τα δικά τους είναι έγκυρα και σωστά. Αλλά όταν συνήλθαν και κάναν αυτή την Σύνοδο, διεφώνησαν ύστερα ποιος θα ‘ναι ο Αρχιεπίσκοπος! Από ποια παράταξη θα ‘ναι ο Αρχιεπίσκοπος; Εκεί διαφώνησαν. Οι μεν έλεγαν ο δικός μας θα ‘ναι Αρχιεπίσκοπος, η άλλη παράταξη έλεγε ο δικός μας θα είναι κι εκεί πάλι ξεχώριζαν και μείναν πάλι ξεχωριστά οι παρατάξεις, με αρχιεπισκόπους δικούς των, αλλά συμφώνησαν στο ίδιο «πιστεύω», ότι δεν υπάρχει Χάρις και Αγιασμός στα μυστήρια της Εκκλησίας, της καθ’ όλα Εκκλησίας και μόνον αυτοί έχουν τον Αγιασμό. Γι’ αυτό σήμερα λένε, όπως τώρα έχω μάθει, τώρα που ήρθα εδώ, εκεί που πηγαίνουν επάνω στο μοναστηράκι αυτό, τους λέει ο πάτερ ότι, εκκλησιαστείτε κάτω εδώ στην Εκκλησία, αλλά μυστήρια μην παίρνετε. Που θέλει να πει, το λέγει πλάγια δεν το λέει ευθέως ότι είναι άκυρα, διότι δεν υπάρχει Εκκλησία με το παλαιό για να εκκλησιαστούν οι άνθρωποι· λέει, ακκλησίαστοι θα μείνουν; Ας παν στην εκκλησία, έως ότου σκέφτονται να κάνουν εκκλησία, αλλά μυστήρια μην πάρετε, λέει. Αν τα μυστήρια είναι έγκυρα, γιατί να μην τα πάρουν;  Αν όμως είναι άκυρα, δεν πρέπει να τα πάρουν. Δεν το λέει ευθέως, αλλά το λέει πλάγια, πολύ έξυπνα κι έντεχνα ότι, μην κοινωνήσεις, μόνο σε μένα θα κοινωνήσεις· που λέει μόνον τα δικά του είναι έγκυρα και της εκκλησίας της  δικής σας δεν είναι έγκυρα. Αυτό δεν πρέπει να λέγονται έτσι. Πρέπει να πει ότι, αν είναι, πρέπει να του κάνουμε την ερώτηση, ωραία: Να πάμε στην εκκλησία, πάτερ μου, γιατί δεν μας επιτρέπετε; πέστε μας μ’ ένα ναι κι ένα όχι: είναι έγκυρα ή δεν είναι; Έχουν Άγιο Πνεύμα ή δεν έχουν; Αν έχουν, επιτρέψτε μας να κοινωνήσουμε· εάν δεν έχουν, πέστε μας ότι δεν έχουν και γι’ αυτό δεν μας επιτρέπετε. Αυτή είναι η αλήθεια του Θεού. Καταλάβατε. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν.
Και εγώ, με τον πάτερ Παντελεήμονα, που είναι στην Αμερική στη Βοστώνη, είναι σαν αδελφός μου. Εννοείτε δηλαδή, ότι ο πατήρ Αρσένιος, το γεροντάκι που έχουμε σήμερα, όπως ξέρετε, είναι ο κατόπιν από τον Γέροντα Ιωσήφ, ανέλαβε σαν μεγαλόσχημα, κι εγώ σαν εφημέριος τον διάβαζα, στην σκήτη που ήμασταν εκεί. Ο πατήρ Παντελεήμων αίρει την χειροτονία του διακόνου από τον Αθηναγόρα των Θυατείρων, ξέρετε, αυτός που άφησε ιστορία όχι ορθόδοξη στο Λονδίνο· ήταν πρώτα επίσκοπος Βοστώνης μετά έγινε Θυατείρων Αγγλίας, ο οποίος άφησε όνομα οικουμενιστικό, κι απέθανε στο Λονδίνο. Στη συνέχεια ερχόταν ο πατήρ Παντελεήμων ως διάκονος και συλλειτουργούσαμε κάτω. Εν τω μεταξύ με το νέο ημερολόγιο ο Θυατείρων, όταν ήταν στη Βοστώνη, με την εκκλησία του Ιακώβ. Στη συνέχεια έγινε ιερεύς στα Ιεροσόλυμα, από την Εκκλησία των Ιεροσολύμων, που εννοείται ότι είναι με την καθ’ όλα Εκκλησία και δεν είναι με τους παλαιοημερολογίτες. Από κει πήρε και την χειροτονία, πάρα πολύ σωστά· κι από τη μία πλευρά κι από την άλλη. Αλλά, τώρα πιστεύει πλέον, ότι δεν υπάρχει σωτηρία ούτε… καλά, σε μας είναι ξεκάθαρο το πιστεύω. Όταν τον ρώτησα τότε «με τους παλαιοημερολογίτες είσαι πάτερ;» μου λέει «όχι, μήτε με τους παλαιοημερολογίτες μήτε με τους νεοημερολογίτες». Τέλος πάντων, έχει δική του γραμμή σταθερή και λέει ότι δεν υπάρχει σωτηρία, ει μη μόνον στη δική του πλευρά, και δεν κοινωνάει κι ούτε εξομολογείται σε ανθρώπους του νέου ημερολογίου. Αυτό βέβαια έγινε μπροστά μου και δεν μπορεί κανείς να μου πει ότι έχω λάθος· όταν πήγα στη Βοστώνη και πήγα στο μοναστήρι του, έγιναν μπροστά μου και τα ξέρω. Βέβαια εμείς είμαστε πνευματικά αδέλφια κι έχουμε την αγάπη κλπ., αλλά διαφωνούμε πέρα για πέρα στις απόψεις αυτές. Ο δικός μου ο γέροντας του είπε, μεταξύ άλλων, ότι, όπως τον πιστεύεις σαν άγιο κι έχεις το άγιο λείψανό του και κάνεις θαύματα με το λείψανο του Γέροντος, όμως ο Γέροντάς μας έχει κοιμηθεί στην Εκκλησία, εμείς χειροτονηθήκαμε από τον Επίσκοπο, ο οποίος ήταν στην Εκκλησία και μάλιστα τότε, όταν χειροτονηθήκαμε, μνημονεύαμε τον Οικουμενικό Πατριάρχη -τότε ήταν ο ΑΘηναγόρας-, και αγίασε μέσα στην Εκκλησία· πώς τώρα θα πούμε ότι αυτή η Εκκλησία, που αγίασε το Γέροντα είναι αιρετική; Είναι τρομερό!
Όταν τα μυστήρια αγιάζονται εν Αγίω Πνεύματι και εγώ, ο παλαιοημερολογίτης, ο φανατικός, λέω ότι αυτά δεν είναι αγιασμένα αλλά είναι άρτος και οίνος, δεν βλασφημώ στο Άγιο Πνεύμα, που έχουν απάνω τους; Όταν τα λέω ότι είναι κοινά και δεν είναι αγιασμένα, δεν πάω εναντίον του Αγίου Πνεύματος, που τα έχει αγιάσει; Όταν είναι σάρκα και αίμα Χριστού και λέω «δεν είναι», δεν πάω εναντίον του Αγίου Πνεύματος; Θέλω να πω το εξής, ότι είναι πολύ λεπτό το θέμα και μπορεί σε μια στιγμή, -το λέει κι ο ιερός Χρυσόστομος: κρείσσον εσφαλμένως μετά της Εκκλησίας ή ακριβολογείν και ορθοδοξείν έξω της Εκκλησίας. Τι θέλει να πει εδώ; Είναι ακριβώς απάνω στην περίπτωσή μας. Καλύτερα με το σφάλμα του ημερολογίου μέσα στην Εκκλησία, παρά να κάνω τον Ορθόδοξο, τον σούπερ Ορθόδοξο, και να βρεθώ έξω της Εκκλησίας με το να δογματίζω ότι τα μυστήρια είναι άκυρα και οι άνθρωποι δεν σώζονται.
Εβρέθηκα εγώ, κάποια φορά πριν από χρόνια, κάτω στην Αθήνα, και για κάποια δουλίτσα πήγα στο γραφείο των παλαιοημερολογιτών Επισκόπων κι ήταν ο Αρχιεπίσκοπος ο Αυξέντιος κι ήταν και τρεις-τέσσερις άλλοι Επίσκοποι. Είχα κάποια δουλίτσα και βρέθηκα εκεί μ’ έναν κύριο. Μόλις με είδε ο Αρχιεπίσκοπος ο Αυξέντιος, ο οποίος με ήξερε, μου λέει ευθέως: Πάτερ Εφραίμ, μην κηρύττετε ότι σώζονται οι νεοημερολογίτες. Λέω: με συγχωρείτε, Μακαριώτατε, ουδέποτε εγώ θα κηρύξω βλάσφημο ότι (…). Πιστεύουμε είναι αρνητικό κι αντίθετο (…). Μου λέει: όχι. (….) Δεν πιστεύω ότι της Εκκλησίας τα μυστήρια είναι άκυρα. Στη συνέχεια φεύγει αυτός και παραλαμβάνει το λόγο ο Ακάκιος ο νεώτερος, ο ανιψιός του Ακακίου, που έγινε αυτός στην Αμερική, που έγινε κατόπιν αρχιεπίσκοπος, κι ο οποίος υπάρχει τώρα κάτω κι έχει δική του, έτσι, πλευρά. Άρχισε εκείνος να μου λέει διάφορα και πολλά, αναφερόταν σε πρόσωπα κατηγορώντας· εγώ δεν μιλούσα. Εγώ, λέει, πάτερ Εφραίμ θα αναμυρώνω, -δεν ξέρω αν μου είπε «και θα αναβαπτίζω»- διότι είναι σχισματικοί δυνάμει και ενεργεία. Κάνω μια παρένθεση και σας εξηγώ τι θα πει «δυνάμει και ενεργεία». Δυνάμει, θα πει δυνάμει του τάδε κανόνως η περίπτωσις αυτή είναι σχίσμα. Ενεργεία, όταν ο κανόνας αυτός θα γίνει έργο. Δηλαδή, οι άνθρωποι που θα σφάλλουν στον κανόνα μετά θα το κάνουν πράξη. Δηλαδή, φερ’ ειπείν, λέγω ένα πράγμα ότι είναι σχίσμα αλλά δυνάμει του κανόνος· όταν θ’ αρχίσω να το κάνω πράξη και να το πιστεύω και να το κηρύττω, τότε το κάνω και πράξη. Δυνάμει και ενεργεία, μου λέει, σχισματικοί οι νεοημερολογίτες· σαν να ήθελε να μου πει ότι δεν υπάρχει Πνεύμα Άγιο. Λέω: Σεβασμιώτατε, έχετε λάθος. Θύμωσε αυτός, χτύπησε κάτω το χέρι, πού το ‘χω το λάθος;  Θα σας πω, πώς έχετε λάθος: πρώτον πρέπει να ξέρετε, σαν επίσκοπος, ότι το αναμύρωμα, στην περίπτωση που λέτε, γίνεται όταν κανείς αρνηθεί το Χριστό, όταν γίνει Χιλιαστής, όταν γίνει Αμερικανός, όταν γίνει Ευαγγελιστής, όταν γίνει Καθολικός και μετά επιστρέψει ξανά στην Ορθόδοξο Εκκλησία· τότε παίρνει το Άγιον Μύρο από την Εκκλησία, που δηλοί ότι ξανά λαμβάνει το Πνεύμα το Άγιο, που έχασε με την άρνηση ή με την αίρεση, την οποία είχε ακολουθήσει. Εδώ δεν έχουμε ούτε αίρεση ούτε αρνησιχριστία για να δίνετε εσείς το Άγιον Μύρον. Τίποτε· χτυπούσε το χέρι του κάτω, εγώ, πάτερ, δεν θα κάνω κοινωνία Αγίω ποτηρίω με τον Αθηναγόρα. Δεν σας μιλάω κοινωνία με καθολικούς, δεν σας μιλάω για κάτι τέτοιο, αλλά όταν μου λέτε, ότι βαπτισμένους ανθρώπους στην Ορθόδοξη Εκκλησία, θα τους αναμυρώνετε, κάνετε τρομερό λάθος. Φώναζε αυτός, εγώ ήρεμα του απαντούσα, μετά έρχεται ο Αρχιεπίσκοπος μέσα. Τι γίνεται πάτερ Εφραίμ; Συμφωνήσατε με τον Επίσκοπο; Ρωτάει τον Επίσκοπο αν συμφωνήσαμε, εν καιρώ, λέει, θα γίνει. Δεν είπα τίποτα περισσότερο, τους χαιρέτησα και έφυγα.
Και θέλω να πω ότι το πράγμα ξεκίνησε εντελώς ορθόδοξα και σωστά, το παλαιό, και μετά σιγά σιγά πήρε μία άλλη, ας πούμε, επικίνδυνη έκταση και θέση, που σήμερα αποτελεί σοβαρή πληγή για την Ορθόδοξη Εκκλησία, διότι κι αυτοί κομματιάστηκαν σε πολλά κόμματα. Και πριν ξεκινήσω από το Άγιον Όρος μας ήρθε μία φυλλάδα, ένα φυλλάδιο, από την Αμερική, που έλεγε ότι οι παλαιοημερολογίτες του Ματθαίου, οι οποίοι έχουν φτάσει μέχρι την Αμερική, έχουν και Οικουμενικό Πατριάρχη! Είχε τη φωτογραφία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης τάδε τάδε Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (ΓΟΧ).

Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω: