Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ??!!Πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους έχουν γίνει μέχρι στιγμής στάχτη, αλλά ο τελικός απολογισμός θα είναι κυριολεκτικά μακάβριος

ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ
Στη μάχη για την κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς που μαίνεται από το απόγευμα του Σαββάτου στη Νότια Ρόδο έχουν ριχθεί όλες οι ενισχύσεις
που έφθασαν από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Ταυτόχρονα επιχειρούν με συνεχείς ρήψεις νερού 5 καναντέρ και 2 πυροσβεστικά ελικόπτερα.
Από νωρίς το πρωί το βάρος για την καταστολή της πυρκαγιάς έχουν αναλάβει κυρίως τα εναέρια μέσα, και οι επίγειες δυνάμεις επιχειρούν σε περιοχές όπου μπορούν να παρέμβουν.
Προς το παρόν δεν υπάρχουν κίνδυνοι για τα χωριά της περιοχής. Ωστόσο πολλοί κάτοικοι από τα ξημερώματα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αφού υπήρχε κίνδυνος η φωτιά να εισβάλλει σ’ αυτά.
Οι δασοκομάντος που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια χωματουργικών μηχανημάτων ανοίγουν ζώνες σε διάφορα σημεία του μεγάλου μετώπου, σε μια προσπάθεια να κόψουν τον δρόμο στη φωτιά προς τα νοτιότερα.
Οι καταστροφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα είναι τεράστιες και το χειρότερο είναι ότι συνεχώς μεγαλώνουν και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά, δεδομένου ότι κινείται σε δύσβατες περιοχές με πυκνή βλάστηση.Οι άνεμοι είναι ελαφρώς εξασθενημένοι σε σύγκριση με τη νύχτα που έφθασαν ακόμα και τα 8 μποφόρ, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν βασικό αρνητικό παράγοντα για μια πιο αποτελεσματική δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Το μέτωπο της φωτιάς εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο και θα περάσουν αρκετές ώρες για να έχουμε θετικά δείγματα εντοπισμού της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου