Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Την αποκάλυψη του Αγίου επιβεβαίωσαν αργότερα και οι δορυφόροι των ΗΠΑ...

Την αποκάλυψη του Αγίου επιβεβαίωσαν αργότερα και οι δορυφόροι των ΗΠΑ...
Πως οι κύκλοι της ανομίας παγίδευσαν την Εκκλησία- Τι προσδοκούν και ποιά πονηρά σχέδια επεξεργάζονται
Σχέδια πονηρά σε βάρος της Ελλάδας επεξεργάζονται κύκλοι ανομίας που εδρεύουν στις ΗΠΑ και ήδη εδώ και λίγα χρόνια κόπτονται να εφαρμόσουν ή έχουν ήδη υλοποιήσει σε ένα μεγάλο μέρος. Το επίκεντρο των σχεδίων αυτών είναι το Αιγαίο Πέλαγος, το οποίο σύμφωνα με τα όσα είχε αποκαλύψει πριν από μερικές δεκαετίες ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης κρύβει τεράστιο πλούτο σε πετρέλαιο και πετρώματα.
Την αποκάλυψη του Αγίου επιβεβαίωσαν αργότερα και οι δορυφόροι των ΗΠΑ, που κατέγραψαν αναλυτικά με ειδική φωτογράφιση τις περιοχές που εμπεριέχεται αυτός ο απροσδόκητος-ανέλπιστος πλούτος όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη τη γη.
Έκτοτε στήθηκε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο από τους γνωστούς σιωνιστικούς κύκλους της ανομίας της Ουάσιγκτον, το οποίο αποσκοπεί στην όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της ευρύτερης περιοχής κατά τρόπο τέτοιο που θα ευνοήσει ποικιλοτρόπως τα συμφέροντα των ΗΠΑ και θα αποφευχθούν προβλήματα σαν και αυτά που παρατηρήθηκαν στο Αφγανιστάν, Ιράκ και Ιράν.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες η προετοιμασία περιλαμβάνει τρεις ευρύτερους στόχους που θα επιχειρήσουμε να επεξηγήσουμε παρακάτω. Κυρίως όμως προσβλέπουμε στον προβληματισμό των αναγνωστών μας αφού μέσα στα πονηρά αυτά σχέδια συμπεριλαμβάνεται και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Τα σχέδια της ανομίας που έχουν εκπονήσει οι γνωστοί-άγνωστοι μηχανισμοί της Ουάσιγκτον αποσκοπούν:
Α. Στην ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ εξασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στο Αιγαίο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής.
Β. Στην πολιτισμική ενίσχυση των κρατών και στην πολιτισμική ανάμιξη των υπαρχόντων εθνοτήτων μέσω της μετανάστευσης. Στόχος δηλαδη αυτής της πρακτικής είναι η δημιουργία αποβλακωμένων μαζών μέσω του άμεσου ή έμμεσου ελέγχου θρησκειών και δη της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Γ. Στον απόλυτο έλεγχο των πολιτικών, στρατιωτικών και των λοιπών εξουσιών των κρατών της ευρύτερης περιοχής μέσω της πρακτικής του «διαίρει και βασίλευε» και της καλλιέργειας ευτελών ανούσιων φιλοδοξιών.

Γεωπολιτικές αλλαγές
Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο αυτό δύνανται να ερμηνευθούν με σαφήνεια όλες οι κοσμοϊστορικές αλλαγές που έλαβαν χώρα κυρίως την τελευταία δεκαετία στην Βαλκανική. Αλλαγές που αποσκοπούσαν στην μείωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων των βαλκανικών χωρών, στην απομάκρυνση κάθε κινδύνου και κυρίως στην εδραίωση της Ατλαντικής Συμμαχίας, δηλαδή του ΝΑΤΟ...
Και όσο να σας φαίνεται περίεργο μέσα στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται οι εντολές -διαταγές της Ουάσιγκτον με πιθανόν ευτελή ανταλλάγματα (όπως λ.χ. η παραμονή σε πρωθυπουργικούς θώκους και εξουσίες κ. α) σε Έλληνες πολιτικούς για την ίδρυση γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο. Από την απέναντι πλευρά παρατηρήθηκαν ταυτόχρονα κινήσεις των τουρκικών στρατιωτικών αρχών για δημιουργία δήθεν θερμών επεισοδίων στο Αιγαίο που είχαν ως απώτερο στόχο τις παράλογες αξιώσεις επί των εθνικών κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τις εν γένει αμφισβητήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.
Στα σχέδια αυτά εντάσσονται τα σενάρια που αποβλέπουν και στοχεύουν στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου Πελάγους την οποία αναμένεται να εγγυηθούν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι εταίροι (!) με δήθεν αντάλλαγμα την εξασφάλιση της ειρήνης στην περιοχή. Σενάρια που δειλά-δειλά έχουν αρχίσει να ψιθυρίζονται και να κάνουν την εμφάνισή τους σε ΜΜΕ των δυό χωρών.
Για την εφαρμογή και υλοποίηση αυτών προωθούνται στην πολιτική εξουσία και όχι μόνο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Τουρκία κατάλληλα και ελεγχόμενα πρόσωπα που μετά προσοχής επιλέγουν οι συγκεκριμένοι κύκλοι της ανομίας που προς το παρόν έχουν την κύρια ηγετική βάση τους στις ΗΠΑ...
Σφιχταγκάλιασμα Άγκυρας -Ουάσιγκτον
Να πως ερμηνεύεται λοιπόν η ένθερμη στήριξη σε βαθμό μάλιστα παρεξηγήσεως της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις ΗΠΑ που στην ουσία φανέρωσε τους μύχιους αμερικανικούς γεωπολιτικούς στόχους στην περιοχή.
Να πως ερμηνεύεται λοιπόν η ένθερμη στήριξη σε βαθμό μάλιστα παρεξηγήσεως της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις ΗΠΑ που στην ουσία φανέρωσε τους μύχιους αμερικανικούς γεωπολιτικούς στόχους στην περιοχή. Δια του λόγου το αληθές υπενθυμίζουμε το ταξίδι της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζας Ράις στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να κάμψει τις λιγοστές αντιδράσεις των κρατών μελών, όπως λ.χ. της Γερμανίας και της Γαλλίας περί της ευρωπαϊκής προοπτικής της γείτονος, κάτι που δεν έπραξε με τόσο σθένος για κανένα άλλο κράτος.
Έτσι ερμηνεύεται και η αλλαγή της πολιτικής στάσης της Ουάσιγκτον έναντι της Συρίας, οι πολιτικές αλλαγές στο Λίβανο αλλά και το αίτημα που αναμένεται να εκδηλώσει το Ισραήλ τα αμέσως προσεχή έτη για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Επιπλέον έτσι ερμηνεύεται η απρόσμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στο
Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Ιδού οι απαντήσεις για τις Ταυτότητες

Δίνονται πλέον και οι απαντήσεις που όλοι αναζητούσαμε για το τι προκάλεσε και που στοχεύει η απάλειψη του θρησκεύματος από τις ταυτότητες η οποία έγινε μετά το αίτημα που κατέθεσε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εβραίων τον Απρίλιο του 1996... Υπενθυμίζουμε μάλιστα πως για τον σκοπό αυτό οι επικεφαλής του Σιωνιστικού οργάνου είχαν επισκεφθεί την Αθήνα και το 1999, ένα χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές, είχαν επαναλάβει το αίτημα στον τότε πρωθυπουργό, ενώ συνάντησαν για τον ίδιο σκοπό και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο! Δυστυχώς στα άνομα και διαβολικά σχέδια της Ουάσιγκτον που αναλίσκονται σε μία προοπτική πεντηκονταετίας περιλαμβάνεται, ως θα διαπιστώσετε και η Εκκλησία της Ελλάδος, την οποία προσφάτως οι Αμερικανοί παγίδευσαν και έδεσαν χειροπόδαρα την ηγεσία της, εξουδετερώνοντας και την τελευταία πιθανή εστία αντίδρασης!

Τι έπιασε το πνευματικό ραντάρ του Αγίου Γέροντα Πορφυρίου
Σε μία συζήτηση που είχε ο Άγιος Γέρων Πορφύριος με λαϊκό πνευματικό του τέκνο γόνο πλούσιας οικογενείας από την Κύπρο αποκάλυψε τα μυστικά που κρύβει το Αιγαίο Πέλαγος και τον πλούτο της ελληνικής ηλιόλουστης θαλάσσης. Το πνευματικό ραντάρ του Αγίου Γέροντος είχε συλλάβει ότι το Αιγαίο έχει τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, τα οποία μπορούν επί σειρά ετών να τροφοδοτήσουν με ενέργεια όλο τον κόσμο. Επίσης είχε μιλήσει και περιγράψει με σαφήνεια ότι στην ιστορική αιγαιοπελαγίτικη θάλασσα κρύβονται σπάνια μέταλλα τα οποία θα αξιοποιήσει η Ελλάδα μελλοντικά. Αυτά λοιπόν που αποκάλυψε προφητικά και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος ο Άγιος Γέροντας Πορφύριος ήρθε αργότερα να επιβεβαιώσει η μυστική έρευνα των Αμερικανών και να γίνει έτσι αφορμή για την εκπόνηση από τους κύκλους της ανομίας των πονηρών σατανικών σχεδίων για την ευρύτερη περιοχή.

Ο μύχιος φόβος των ΗΠΑ και των σιωνιστών
Ο Άγιος και Μέγας Κωνσταντίνος ως γνωστό θεμελίωσε μία αυτοκρατορία που είχε διάρκεια χίλια και πλέον έτη βασιζόμενος στις ηθικές αρχές της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας και στη δυναμική που αυτές της προσέδιδαν. Στήριξε λοιπόν την οικογένεια και τα αδύναμα λαϊκά στρώματα και επέλεξε μία κοινωνική πολιτική που αποσκοπούσε στην ολοκλήρωση του ανθρώπου και στην προσέγγισή του με το Θεό.
Βασιζόμενος στην δυναμική αυτή ισχυρή θέση που διατηρούσαν οι Χριστιανοί με το Θεό και εκεί κρύβεται το μυστικό της επιτυχίας για τον σημερινό άνθρωπο στερέωσε την νέα αυτοκρατορία. Πολέμησε σθεναρά το μυστήριο της ανομίας που μέσω του αιρεσιάρχη Αρείου απειλούσε την ενότητα και συνοχή της νέας θρησκείας και εν γένει της αυτοκρατορίας. Απαγόρευσε ακόμη στους μακράν του Θεού εθνικούς και ειδωλολάτρες να εισέρχονται σε δημόσιες θέσεις, ενώ προέβη σε κινήσεις εκχριστιανισμού των διαφόρων εθνοτήτων μέσα στην αυτοκρατορία αλλά και των γύρω λαών.
Οι ιστορικοί αναλυτές των ΗΠΑ και κυρίως οι κύκλοι του μυστηρίου της ανομίας έπÕ ουδενί επιθυμούν να επαναληφθεί κάτι τέτοιο στην περιοχή το οποίο πιθανόν να συνέβαλε στην επανίδρυση μίας νέας αυτοκρατορίας, η οποία θα συνιστούσε απειλή για τις ΗΠΑ και τα συμφέροντά της στην περιοχή. Ως εκ τούτου γνωρίζοντας την οικονομική ισχύ που θα προσδώσει μελλοντικά η αξιοποίηση των κοιτασμάτων πετρελαίου βάλλουν εναντίον κάθε πράγματος που θα μπορούσε να εκληφθεί ως θεμελιώδης αρχή μίας νέας συνοχής των λαών της περιοχής...

Πως επιχειρούν να εμπλέξουν την Εκκλησία
Η Ορθόδοξη Εκκλησία περιλαμβάνεται στα στοιχεία αυτά που κατά την εκτίμηση των κύκλων της ανομίας θεωρούν πως θα μπορούσε να συμβάλλει ουσιαστικά και πρωταγωνιστικά στην καλλιέργεια της συνοχής του λαού. ΓιÕ αυτό το λόγο επιθυμούν να την υποβαθμίσουν-περιθωριοποιήσουν και να αμαυρώσουν την εικόνα της ή ακόμη και να την ελέγχουν εσωτερικά εκμεταλλευόμενοι αδυναμίες και πάθη ηγετικών στελεχών, προωθώντας στον κλήρο «λύκους βαρείς» και καθιστώντας σε διοικητικά υψηλά θέσεις απίστους και ολιγόψυχους.
Κατανοείτε εύκολα λοιπόν γιατί οι ΗΠΑ διέθεσαν εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να απαλείψουν το θρήσκευμα από τις νέες ταυτότητες... Κατανοείτε επίσης γιατί ανέλπιστα προωθούνται τα προγράμματα της Εκκλησίας και γιατί ρέουν άφθονα κονδύλια...
«Όταν θες να κλείσεις το στόμα κάποιου, μπούκωσέ τον για να μη μιλά», αναφέρει η λαϊκή ρήση. Και αν μπουκωμένος επιχειρήσει να μιλήσει, τότε το πιθανότερο είναι να πνιγεί... , συμπληρώνει με νόημα.
Οι κύκλοι λοιπόν της ανομίας προκειμένου να εφαρμόσουν το στόχο της συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία στο Αιγαίο «διέταξαν» μέσω του μυστικού δικτύου που διαθέτουν (βλ. τεκτονισμό κ.α) τους επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος να εξαγοράσουν μία τουρκική τράπεζα. Πρώτα λοιπόν εξαγόρασαν από την Εθνική Τράπεζα έναντι ενός υπέρογκου ποσού την μικρή σε εμβέλεια τράπεζα που διατηρούσε στις ΗΠΑ. Εν συνέχεια έστρωσαν την οδό για την εξαγορά της Finansbank της Τουρκίας!!! Δία της μεθόδου αυτής δημιούργησαν τον πρώτο θύλακα της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο ενώ έπονται και άλλοι ( βλ. επιχειρηματική δραστηριότητα EUROBANK κ.ο.κ). Η Εθνική Τράπεζα λοιπόν αλλά και η κοσμικώς σκεπτόμενη επιχειρηματικά ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος έγιναν δια του τρόπου αυτού σημαιοφόροι του όλου αμερικανικού εγχειρήματος της συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου που εκτείνονται από τα γκρίζα βραχονησίδα των Ιμίων μέχρι και τη Γαύδο στο εγγύς μέλλον. ΓιÕ αυτό άλλωστε και οι τουρκικές αξιώσεις-αμφισβητήσεις επεκτάθηκαν μέχρι και τη Γαύδο!!! Και με τη συμμετοχή της η Εκκλησία της Ελλάδος η Ουάσιγκτον ουσιαστικά απενεργοποιεί τη μοναδική πιθανή εστία αντίδρασης στο εγχείρημα.
Ως πρώτο μάλιστα στοιχείο αυτής της παγίδευσης καταγράφεται η αλλαγή της πολιτικής που διατηρούσε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έναντι της Τουρκίας. Λησμόνησε τις σκληρές αναφορές του και τους χαρακτηρισμούς όπως «σφαγείς των λαών» και σε συνέντευξή του από τη Γενεύη αποδέχθηκε και στήριξε υπό προϋποθέσεις την ευρωπαϊκή πολιτική της Τουρκίας και δικαιολόγησε τα εγκλήματα και τις γενοκτονίες που συνήθιζε να στηλίτευε συχνά-πυκνά κατά το παρελθόν... Ο κοινός νους εύκολα κατανοεί γιατί άλλαξε στρατόπεδο ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Η διάλυση της οικογένειας
Εκτός του ελέγχου με διάφορες μεθόδους και τεχνικές της Ορθόδοξης Εκκλησίας, της δημιουργίας θρησκευτικών θυλάκων ανά την επικράτεια ( βλ. ανέγερση τεμένους στην Αθήνα) και των σαθρών αυτής φιλόδοξων μελών της, ο μηχανισμός των κύκλων της ανομίας αποσκοπεί και στην ηθική διάβρωση της κοινωνίας. Η αλλοίωση της πατροπαράδοτης ελληνικής οικογένειας αποτελεί πρωτεύοντα στόχο.
Η νομιμοποίηση της ελεύθερης συμβίωσης, η νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας, η εξύψωση ευτελών παθών (πορνεία, μοιχεία, παιδεραστία, κτηνοβασία) και εν γένει η απομάκρυνση του ελληνικού λαού από τον Χριστό που συστηματικά και μεθοδικά προωθεί το μυστήριό της ανομίας μέσω τριών μέχρι στιγμής πολιτικών κομμάτων ουσιαστικά αποσκοπεί να συμβάλλει στην δημιουργία μίας αποβλακωμένης μάζας αγραμμάτων που θα αδυνατεί να αντιδράσει και εύκολα θα καταστεί υποχείριο των ΗΠΑ. Γιατί μακράν της πνευματικής ποίμνης παραμονεύουν «λύκοι βαρείς». Όσο λοιπόν και να σας φανεί περίεργο ο τεκτονισμός στην Ελλάδα αποτελεί το σημείο αιχμής του μυστηρίου της ανομίας...
Σε μία νύκτα για παράδειγμα και ενώ στο Κοινοβούλιο υπήρχαν λίγοι βουλευτές ο τότε υπουργός Παιδείας και μετέπειτα πρωθυπουργός της χώρας Γεώργιος Ράλλης, που ουδέποτε έκρυψε τη σχέση του με τη μασωνία εγκλημάτισε κατά της ελληνικής γλώσσας. Είχαν προηγηθεί τα εγκλήματα περί της διδασκαλίας της αρχαίας γλώσσας. Το τραγικό είναι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έτρεξε να παραστεί προσφάτως στην εξόδιο ακολουθία του Γ. Ράλλη και να εκδώσει και ανακοινωθέν με δηλώσεις του!

Η προδοσία συγχρόνων Ελλήνων πολιτικών
Οι ευχαριστίες συγχρόνων ελεγχομένων ως διαπιστώνεται πολιτικών ανδρών προς τις ΗΠΑ για τη δήθεν βοήθεια στην εξασφάλιση της ειρήνης μόνο ως βλακεία δύναται να ερμηνευθεί ενώ η αποδοχή του αιτήματος της Ουάσιγκτον που είχε να κάνει με την εν γένει αμφισβήτηση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μόνο ως προδοσία νοείται. Και σÕ άλλες εποχές όπως λ.χ. το 1821 η τιμωρία θα ήταν τουλάχιστον η δημόσια κατακραυγή του προδότη ή των προδοτών και η κρεμάλα. Σήμερα όμως η προστασία των ΗΠΑ, οι παρασκηνιακές μυστικές διασυνδέσεις και κυρίως η άγνοια των πιστών Ορθοδόξων Ελλήνων τους διατηρεί στο προσκήνιο της εξουσίας...

Τι δεν πρόβλεψαν οι Αμερικανοί
Θα δυνάμεθα να γεμίσουμε σελίδες ολάκερες ακόμη και να γραφεί βιβλίο, το οποίο να εμπεριέχει αποδείξεις και ατράνταχτα στοιχεία που να καθιστούν αδιάψευστα τα ανωτέρω που ακόμη θα προδίδουν, θα επεξηγούν και θα ερμηνεύουν τα άνομα σχέδια των ΗΠΑ και όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή. Θα μπορούσαμε ακόμη να περιγράψουμε με σαφήνεια και να απαντήσουμε στο γιατί η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ φαίνεται να αγκαλιάζει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, να προωθεί τα αιτήματά του και δήθεν να συναινεί στην προσπάθεια διεθνοποίησης παγίων αιτημάτων του. Να αναφέρουμε ακόμη το ρόλο της Ουάσιγκτον στη εκκλησιαστική πολιτική του Φαναρίου στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη κ.ο.κ.
Στο όλο αμερικανικό άνομο σχέδιο υπάρχει όμως ένα τραγικό λάθος, το οποίο θα είναι και το μοιραίο και θα τινάξει στον αέρα τα προγράμματα των πολυεθνικών εταιριών που ήδη έχουν αρχίσει να οσφραίνονται το μεγάλο παιχνίδι που θα εξελιχθεί στο Αιγαίο Πέλαγος. Έχουν λησμονήσει τον παράγοντα Θεό των Ελλήνων, τον Χριστό μας, την Παναγία μας, τους Αγίους μας.
Η άγνοια και λήθη αυτού του γεγονότος εκ των πραγμάτων θα καταστήσει στην τελική του φάση απραγματοποίητο το όλο εγχείρημα και θα διαλύσει στα εξόν συνετέθη τις μύχιες επιδιώξεις της Ουάσιγκτον στο Αιγαίο. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι συνέπειες της αποτυχίας να κλονίσουν σημαντικά την κοσμοκρατορία των ΗΠΑ και να ανοίξουν το κουτί της πανδώρας στα λαϊκά ανύποπτα στρώματα των Αμερικανών... Ίσως οι άνομοι κύκλοι και οι βρώμικοι πολιτικοί αναλυτές αγνοούν ότι η διάβρωση μίας κοινωνίας, η δημιουργία ζαλισμένων κοπαδιών και οι πολιτισμικές θρησκευτικές κοινότητες ουδέποτε δύνανται να εγγυηθούν την ειρήνη στην συγκεκριμένη περιοχή. Η ειρήνη αποτελεί βασική προϋπόθεση για την εξασφάλιση των συμφερόντων τους. Αντιθέτως μία πιθανή επιτυχία θα εξασφαλιζόταν λ.χ. με την ενδυνάμωση δοκιμασμένων κατά το παρελθόν συνταγών που πιθανόν να εξυπηρετούσαν καλύτερα τις ΗΠΑ και ίσως να βοηθούσαν στην αποδοχή και νομιμοποίηση των σήμερα πονηρών, άνομων και σατανικών τους σχεδίων...

Μία υγιής και επιβαλλόμενη αντίδραση της Εκκλησίας
Η ακτημοσύνη αποτελούσε για τις πρώτες χριστιανικές κοινότητες βασική προϋπόθεση για την αγιότητα. Η γνωριμία του πιστού με τον Πατέρα μέσω του Υιού Του Ιησού Χριστού ανοίγει την οδό για την έλευση της Χάρης του Αγίου Πνεύματος και οδηγεί στην βασιλεία των Ουρανών. Τη βασική αυτή αρχή οφείλει να ακολουθήσει η σύγχρονη ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος και να αφήσει κατά μέρος τις μπίζνες και τα λιμνάζοντα ύδατα της σατανικής αδράνειας και τις επιδιώξεις διατήρησης ευτελών και μη αρεστών στο Θεό κοσμικών εξουσιών. Και η αρχή αυτή της ακτημοσύνης αν ακολουθηθεί πλήρως είναι απολύτως βέβαιο πως θα προσδώσει μία νέα δυναμική που εμπράκτως θα επαληθεύσει το «ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθεί ο Υιός του Ανθρώπου» που είπε ο Χριστός όταν αντίκρισε τους Έλληνες.
Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας επιβάλλεται να αποφασίσει λοιπόν να πωλήσει τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και τα χρήματα περί τα 45-50 εκατομμύρια ευρώ να τα διαθέσει σε φτωχές ελληνικές οικογένειες της υπαίθρου , να ενισχύσει οικονομικά ορφανά και να στηρίξει την ελληνική αγνή στην πλειονότητα πολύτεκνη οικογένεια.
Μία τέτοια σπουδαία κίνηση όχι μόνο θα στρέψει τον ελληνικό πιστό λαό προς τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους αλλά ταυτόχρονα θα καταστήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία πύργο απόρθητο στις ορδές των εχθρών που εκ των πραγμάτων θα ακολουθήσουν επαναφέροντας το θυσιαστικό πνεύμα, τον ηρωϊσμό και τη γενναιότητα που χαρακτήριζε τους μάρτυρες και τους Αγίους μας. Θα βοηθήσει έτσι στην ενίσχυση και επέκταση της πίστης στον Χριστό ακόμη και σε μέρη που δια γυμνού οφθαλμού είναι ορατή η διάβρωση που έχουν πετύχει οι κύκλοι της ανομίας.
Επιπλέον, η Εκκλησία θα προφυλαχθεί από μελλοντικά τσουνάμια που είναι βέβαιο πως θα προκληθούν εξαιτίας της ολοφάνερης ηθικής κατάπτωσης μεγάλου μέρους του σημερινού ιερού κλήρου... Και το κυριότερο είναι πως θα σημάνει η ώρα επιστροφής στο υγιές ζωντανό ελπιδοφόρο κήρυγμα που θα αναφέρει με σαφήνεια το πως η Αγία Γραφή περιγράφει και θέλει τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό.


Λεζάντα : Ο τότε αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναάυαρχος ε.α. Χρήστος Λυμπέρης με τον Αρχιεπίσκοπο σε εκδήλωση για τα Ίμια στο Δήμο Παπάγου

Συντάκτης: Διονύσης Μακρής
Πηγή: Στύλος Ορθοδοξίας (τεύχος Ιουνίου 2006)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου