Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΑΣ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟ ΧΡΙΣΤΟ !!!

Είναι χαρά και γιορτή οι μέρες οι Αναστάσιμες !Ευκαιρία να ατενίσουμε με ελπίδα τη ζωή μας .Απλόχερα μας προσφέρουν φως και χρώματα για να ζωγραφίσουμε από την αρχή τον πίνακα της ζωής μας !! Να αφήσουμε τις σκούρες αποχρώσεις που μόνο άγχος και στενοχώρια προκαλούν και να χρησιμοποιήσουμε φωτεινές και απαλές που χαρίζουν χαμόγελο και χαρά .
Κι εμείς οι άνθρωποι τα αποδεχόμαστε όλα τούτα; Κάποιες φορές ,όχι και πορευόμαστε σαν τυφλοί που δεν έχουμε οδηγό και πέφτουμε σε ε...μπόδια και παγίδες .Αφήνουμε την ψυχή μας στο σκοτάδι καταδικάζοντας την σε εκούσια τύφλωση .. Κλείνουμε ερμητικά τα μάτια της καρδιάς ..μη μπεί κανείς μέσα ..Ούτε ο διπλανός μας ούτε ο Θεός ..Και ανήμποροι στεκόμαστε σε μια γωνιά σαν τον τυφλό της Ιερουσαλήμ..Μα εκείνος είναι σε πλεονεκτικότερη θέση ,γιατί δεν επέλεξε την τύφλωση όπως πολύ συχνά κάνουμε οι άνθρωποι ,ούτε χαίρονταν όπως εμείς ,ούτε απομάκρυνε το θαυματουργικό χέρι του Θεού..
Όταν Εκείνος ,το Φως του κόσμου τον πλησίασε και '' έπτυσαι χαμαί '',η καρδιά του σκίρτησε ...ένιωσε πως σε λίγο θα τον άγγιζε ο μεγαλύτερος Ιατρός των αιώνων ..Και η απέραντη αγάπη του Θεού χάρισε το φως των οφθαλμών , σε έναν εκ γενετής τυφλό .
Την ίδια αγάπη ,η αναστημένη Αγάπη έχει πόθο να επιχρήσει τον ίδιο πηλό και στα δικά μας πνευματικά μάτια .Να μας δώσει την ευκαιρία να ξαναβρούμε το φως μας ,να απαρνηθούμε τον εγωισμό και την υπερηφάνεια και να αγαπήσουμε τον συνάνθρωπο, να επικοινωνήσουμε μαζί του ,να διώξουμε την μοναξιά μακριά,σαν σκοτεινό σύννεφο που το διαλύουν οι ακτίνες του ήλιου.. Κι όλα αυτά θα γίνουν όταν πλησιάσουμε τον Αναστημένο Χριστό ..όταν τον γνωρίσουμε .!! Τότε θα αξιωθούμε να ζήσουμε και τη δική μας Ανάσταση !!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου