Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΠΕΡΙ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ!!

•Ως ιερέας και πνευματικός θα ηθελα να σας πω τα εξης περι κορονοϊού και θειας κοινωνιας.
Το μεγαλυτερο προβλημα δεν θα το εχετε απο τους άθεους αλλα απο τους Χριστιανους!
οι αθεοι ειναι σαφεστατοι και συνεπεις με τις αποψεις τους! αρνουνται το θαυμα εντελως! οπότε ειναι αναμενομενα οσα λενε.
Το μεγαλο προβλημα θα το εχετε με τους δικους σας, συγγενεις, φιλους κλπ που "πιστευουν" αλλα εδω τωρα κατι "επαθε" (ζυγιστηκε τελικα στα δυσκολα) η πιστη τους.

Στα ΜΜΕ βλεπουμε λοιπον την εξης αποψη: και εγω πιστευω, ειμαι Χριστιανος, αλλα τι πειραζει να μην κοινωνησω για 3 μηνες; κοινωνω μετα.
Αρα το Πασχα π.χ αν ειχα σκοπο να κοινωνησω, δεν πειραζει, θα κοινωνησω Μάιο. Τι κακο ειναι αυτο; Μα το θεμα δεν ειναι ΠΟΤΕ θα κοινωνησεις, αλλα ΤΟ ΓΙΑΤΙ αναβαλλεις να κοινωνησεις!!!! γιατι λοιπον αναβαλλεις; Διοτι  τελικα φοβηθηκες.
Μπηκε ο λογισμος απιστιας οτι μπορει να κολλησω! Η Θ Κοιν ή ειναι σωμα Χριστου ή δεν ειναι! αν ειναι εχει διαφορα τωρα ή σε 4 μηνες;;;; αρα ο λογος που δεν θα παω και θα περιμενω να περασει η μπορα (ας ειμαι ειλικρινης) ειναι διοτι φοβαμαι!!!!! .....
δεν πιστευω επομενως στο τι ειναι η θεια κοινωνια.Αρα αυτο που ολοι λενε: Ε και τι εγινε να κοινωνησω σε 4 μηνες!!!! βρε κοινωνα και σε 14!!! αλλα γιατι ενω ηθελες να κοινωνησεις το ανέβαλλες;;;;; αρα η πιστη στη Θ Κοιν ειναι ασταθης!!! αυτο λενε τωρα παντου! στα ραδιοφωνα! ε και μεις Χριστιανοι ειμαστε.
Θα κοινωνησουμε αργοτερα.
Αρα η Θ.Κοιν ΤΩΡΑ μπορει να μας κολλησει!!!!
αυτο κρυβεται απο πισω. Σεβομαι,αδελφοι μου, τη δυσκολια του καθενος και τους λογισμους απιστιας. Αλλα να μην κοροιδευουμε τον εαυτο μας! Η Εκκλησια Ρουμανιας δεν κοινωνα με κουταλακια!!!! ειναι ψεμμα! υπαρχει εγκυκλιος που το λεει ξεκαθαρα!!! αλλα η προπαγανδα εχει φουλ ανακριβεια!καμία Ορθοδοξη Εκκλησια δεν θα αλλάξει τοπαραμικρο στη Θ. Κοινωνια. Αυτη η "κριση" βγαζει στη φόρα το πόσο πραγματικά πιστευουμε ΟΛΟΙ μας! μας ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΟΥΣ! Σαν κοσκινο μας κοσκινιζει και σαν ζυγαρια μας ζυγιζει!!!
Επισης ακουμε και το αλλο τωρα. Οποιος κοινωναει να μας το λεει να τον απομονωσουμε διοτι ισως κολλησε. Εσυ αν πιστευεις σκασιλα μου, εγω δεν θελω να με κολλησεις ομως! οποτε κοινωνα και κατσε σπιτι σου! μακρια απο μενα! ή, θα κοινωνησεις; τοτε αναβαλλουμε την επισκεψη στο σπιτι σας!!! Ειδατε αδελφοι μου ενας μικρος ιδιοτυπος διωγμος; σε λιγο το επομενο βημα ειναι ( το ειπαν!) Οσοι κοινωνατε να κανετε δικο σας γκετο.να μενετε μονοι σας! Δηλ περιπου θα μας βαλουν και σε κανα στρατοπεδο συγκεντρωσης!!!!! Εγω δεν λεω να τσακωνομαστε με τους δικους μας. Θα συνιστουσα σιωπη και αποφυγη εντασεων και συζητησεων διοτι εδω πλεον αποκαλυπτονται ΟΛΑ .

Οτι μιλαμε ΑΛΛΗ ΓΛΩΣΣΑ!!!!! Υποτιθεται με Χριστιανους που το Πασχα θα ψαλλουν Χριστος ανεστη!!!! αλλα αυτοι θα αναβαλλουν τη Θεια Κοιν. γιατι ανέστη Χριστος(!!! οπότε ειναι ο Θεός) αλλα μεταδιδει ασθενεια αν Τον κοινωνησω σημερα που ψελνω Χριστος ανέστη! τετοια κοροιδια του εαυτου μας! Οποτε ή πιστευει καποιος ή δεν πιστευει! ξεφτυλισανε την Ιερα Συνοδο που ειπε το αυτονοητο!!!! οι αλλοι αιρετικοι τι μας νοιαζει αν εκλεισαν εκκλησιες ή θα μεταδιδουν θ.κοινωνια (που δεν ειναι θεια κοιν. αφου ειναι αιρετικοι);;;; εμεις με τα μυαλα των αιρετικων θα παμε;;;αυτοι μπορει ναδινουν αν θελουν και σε σακκουλακι ή με καλαμακι αν θελουν μηπως κολλησουν!!!! εμεις ομως ειμαστε Ορθοδοξοι! Χαιρομαι που αυτη η κριση θα μας κοσκινησει ολους. Να δουμε τελικα ποσο πιστευουμε. Ευχομαι για ολους καλη πιστη! Ξαναλεω, μην σας παραξενεψει, τον πολεμο θα τον φατε πιο πολυ απο τους δικους μας.... Αυτή ειναι η ποιοτητα της Ορθοδοξιας μας. Μην τους κατακρινετε αυτους. Προσευχηθειτε για αυτους να ξεκαθαρισει και να δυναμωσει η πιστη τους.... Οσοι απο σας πολεμηθειτε, χλευαστειτε κλπ ειστε μακάριοι απο τον Κυριο. Θα δειτε πολλα, θα ακουσετε πολλα και απο δικους σας που θα δακρυζουν στο Σημερον κρεμαται επι ξυλου.... Τι ωραιος Χριστιανισμος!!! αλλα το Πασχα αν κοινωνησες δεν θα φαμε μαζι! ειστε ετοιμοι για αυτα ή θα το παιξουμε και εμεις τρελλοι και Ορθόδοξοι γιαλαντζί;....Για να δουμε: μας κοστιζει κατι ο Χριστιανισμος μας, ειμαστε ετοιμοι να χλευαστουμε για αυτον το Χριστο;
Σε περιπτωση οικογενειακων διαμαχων να ρωτησουμε τον πνευματικο.
Οχι ατσαλες κινησεις.Το να εχει καποιος λογισμους απιστιας το καταλαβαινω απολυτα και θα τον αγκαλιασουμε με χαρα! αλλα το να θεολογώ και για την απιστια μου και να τη "λεω" και σε οποιον πιστευει γνησια, ε αυτο ειναι σατανικο.... Φυσικα δεν ισχυει ακριβως το ιδιο για φιλημα εικονων, σταυρου κλπ. εκει δεν θα κατηγορησουμε καποιον αν δισταζει να φιλησει. Κατανοουμε τη δυσκολια. Αλλα και στη Θεια Κοινωνια;;;; εεε παει πολυ! κοσκινιζει το κοσκινο... για να ζυγιστουμε ολοι μας. Δοξα τω Θεω για αυτην την κριση.
Επισης δειτε αγχος για κορονοίο! τους 2 τελευταιους μηνες ψαξτε ποσοι πεθαναν στον πλανητη απο ΠΕΙΝΑ!!!! Ψαξτε! πολλαπλασιοι απο κορονοίους! αλλα εκει σκασιλα μας! ξέρετε γιατι; διοτι δεν μεταδιδεται!!!! μονο οταν αγγιξει κατι το ΕΓΩ μας νοιαζομαστε!!!! και φοβομαστε! αλλα θα ψαλλουμε Χριστος ανεστη και να τα πυροτεχνηματα και οι βλακειες με τις ρουκετες!!! ζητω η Ορθοδοξια μας....•

Ιερομ. Νικόλαος Κουτλουμουσιανός
Αγιον Όρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου