Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ-ΑΡΒΕΛΕΡ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ,ΑΛΛΑ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΡΑΝΟ!!!

Κυρία Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ οι καμπάνες ακούστηκαν ήδη στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ πριν ένα μήνα, αλλά κτύπησαν χαρμόσυνα για αυτά που έρχονται. Τώρα ψάχνουμε για μεγάλο γερανό.


Φώτο από fb

« Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε για ποιο λόγο χτυπούν οι καμπάνες» είπε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ σχολιάζοντας την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να χρησιμοποιηθεί ο ναός της Αγίας Σοφίας ως τζαμί μιλώντας στην ΕΡΤ.»  https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6951566_arbeler-gia-bebilosi-tis-agias-sofias-akoyso-oti-ta

Κυρία Ελένη οι καμπάνες ήδη κτύπησαν πριν ένα μήνα και το γράψαμε. Κάτι γνώριζαν οι καμπάνες του Βοσπόρου και κτυπούσαν, αλλά κτυπούσαν χαρμόσυνα και όχι πένθιμα για αυτά που έρχονται.

Λέτε να ήταν τυχαίο το παρακάτω γεγονός που συνέβη φέτος τέλος Μαίου  το οποίο σχετίζεται με τις προθέσεις του Ερντογάν να την μετατρέψει de facto σε μουσουλμανικό τέμενος.

Μεταφέραμε την εξής είδηση 

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/05/blog-post_35.html

Οι καμπάνες του Βοσπόρου χτυπούν ήδη από τον Ουρανό.

 

Τώρα πρέπει να ψάξουμε και για γερανό που θα βάλει τον ΣΤΑΥΡΟ σε λίγο καιρό στον τρούλο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Όλα μας τα είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ « ο άγιος βυζαντινολόγος»  μας που εορτάζει.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου