Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ & ΟΥΚΡΑΝΙΑ:”ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ;-”ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”-”Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ & ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”!

ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ & ΟΥΚΡΑΝΙΑ:”ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ ΣΤΗ ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ;-”ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ”-”Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ & ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ”!fidel-castro-putin-2


Ο Φιντέλ Κάστρο, με κείμενό του υπό τον τίτλο  “Το Ολοκαύτωμα στην Παλαιστίνη”, αναλύει  τις παγκόσμιες εξελίξεις και τα νέα μέτωπα που εξυφαίνονται στον πλανήτη. Από την Παλαιστίνη στη  Ρωσία και από τις ΗΠΑ στην BRICKS.
Από τη δημοσίευση του άρθρου στις 05/08/14 στην κουβανική Granma που μεταφράζει το dimpenews.com:Από τη δημοσίευση του άρθρου στις 05/08/14 στην κουβανική Granma που μεταφράζει το dimpenews.com:
kastro-1
“Θα παρακαλέσω την Granma να μην χρησιμοποιήσει το χώρο της πρώτης σελίδας για τούτες τις γραμμές, συγκριτικά σύντομες σε σχέση με τη γενοκτονία που συντελείται εναντίον των Παλαιστινίων.
Τις γράφω βιαστικά για να αφήσω τον απαραίτητο χρόνο της περισυλλογής των γεγονότων.
Εκτιμώ ότι μια νέα , αηδιαστική μορφή του φασισμού γεννιέται με μεγάλη ισχύ τούτη τη στιγμή της Ιστορίας της Ανθρωπότητας, όπου περισσότεροι από εφτά δισεκατομμύρια κάτοικοι προσπαθούν να επιβιώσουν.
Αυτές οι συνθήκες ξεπερνούν ακόμα και τη ρωμαική αυτοκρατορία που δημιουργήθηκε πριν από 2400 χρόνια, αλλά και την αντίστοιχη αμερικανική την οποία ο Simon Bolivar πριν από 200 χρόνια περιέγραφε ως εξής: “…Οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζουν καταδικασμένες να καλύψουν ολόκληρη την Αμερική με τη μιζέρια στο όνομα της ελευθερίας”
H Αγγλία είναι η πρώτη πραγματική αποικιοκρατική δύναμη που θα χρησιμοποιήσει την επικυριαρχία της σε ένα μεγάλο μέρος της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής, της Ασίας, της Αυστραλίας, της Βόρειας Αμερικής και των πολυάριθμων νήσων του Ατλαντικού στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα.Δεν θα μιλήσω για τους πολέμους και τα εγκλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών που διαρκούν πάνω από 100 χρόνια, αλλά απλά θα σημειώσω ότι με αυτό που επιχείρησαν να κάνουν στην Κούβα και σε άλλες χώρες του πλανήτη δεν απέδειξαν παρά το ότι ” μια σωστή ιδέα ακόμα και αν προβάλει από το βάθος μιας σπηλιάς είναι πιο ισχυρή από έναν ολόκληρο στρατό”.
H Iστορία είναι πολύ πιο σύνθετη παρά ποτέ. Σε γενικές γραμμές είναι αυτή που γνώρισαν οι κάτοικοι της Παλαιστίνης και που καθημερινά αντικατοπτρίζεται στις ειδήσεις. Είναι αυτή του αισχρού και εγκληματικού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, ένα κομμάτι γης που έμεινε από την ανεξάρτητη Παλαιστίνη μόλις εδώ και 50 χρόνια.
kastro-2

Το γαλλικό ειδησεογραφικό AFP μας ενημέρωσε στις 2 Αυγούστου: O πόλεμος μεταξύ του ισλαμιστικού κινήματος της Hamas και του Ισραήλ προκάλεσε το θάνατο 1800 Παλαιστινίων …..Παρέλειψε να μας πει ποιός ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο.
Μετά το ίδιο ειδησεογραφικό προσθέτει: … το Σάββατο η ισραηλινή επίθεση σκότωσε 1712 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε 8000. Ο ΟΗΕ μπόρεσε να ταυτοποιήσει τους 1117 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους πολίτες ….και η UNICEF κατέγραψε 296 παιδιά μεταξύ των νεκρών….Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου 58 900 βρίσκονται σε καταφύγια….10 από τα 32 νοσοκομεία έχουν κλείσει ενώ 11 έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. …Σύμφωνα με το ΔΝΤ το ποσοστό ανεργίας ξεπερνά το 40% στην λωρίδα της Γάζας…Πάνω από το 70% του πληθυσμού βασίζεται σε ανθρωπιστική βοήθεια, ακόμα και εν καιρώ ειρήνης….
Αυτή την Δευτέρα στις 7.00, η Ισραηλινή κυβέρνηση διέταξε μια ανθρωπιστική ανακωχή στη Γάζα. Βέβαια κάποιες ώρες πιο αργά η ίδια παραβίασε την εκεχειρία και επιτέθηκε σε μια κατοικία όπου 30 άτομα στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα τραυματίστηκαν και ένα μικρό 8χρονο κορίτσι σκοτώθηκε.
Την ίδια ημέρα τα χαράματα, 10 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τις ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας και ο αριθμός των δολοφονημένων Παλαιστινίων έφθασε κοντά στους 2000. Ο σφαγιασμός ήταν τέτοιος που ακόμα και ο Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius ανακοίνωσε ότι το δικαίωμα του Ισραήλ στην ασφάλεια δεν δικαιολογεί τη σφαγή των πολιτών που διαπράττεται.
kastro-3

Η γενοκτονία των Ναζί κατά των Εβραίων προκάλεσε το μίσος όλων των λαών της γης .Γιατί η κυβέρνηση αυτής της χώρας πιστεύει ότι ο κόσμος θα παραμείνει απαθής στη μακάβρια γενοκτονία που διαπράτει κατά του παλαιστινιακού λαού; Μήπως θεωρεί ότι αγνοούμε τη συνέργεια της βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας σε αυτό το ελεεινό σφαγιασμό;
Το ανθρώπινο είδος ζει μια περίοδο άνευ προηγουμένου στην Ιστορία της ανθρωπότητας. H σύγκρουση ανάμεσα σε πολεμικά αεροσκάφη ή πλοία που επιθεωρούνται εκ του σύνεγγυς ή άλλα παρόμοια γεγονότα δύνανται να επιφέρουν μια αλυσιδωτή διαμάχη όπου θα χρησιμοποιηθούν σύγχρονα εξελιγμένα όπλα και η οποία θα είναι η έσχατη περιπέτεια του Homo sapiens. Το να κατηγορείται η Ρωσική Ομοσπονδία για την ολοσχερή καταστροφή του αεροπλάνου της Μαλαισίας είναι μια αδιανόητη υπεραπλούστευση. Ούτε ο Vladimir Poutine, ούτε ο Serguei Lavrov ο Υπ. Εξ. Της Ρωσίας ούτε οι άλλοι διευθύνοντες αυτής της χώρες δεν θα διέπραταν ποτέ μια τέτοια ανοησία. 26 εκατομμύρια Ρώσοι σκοτώθηκαν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα ενάντια στο ναζισμό.
Τα γεγονότα μαρτυρούν την ανικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να αντιμετωπίσει τα σύγχρονα προβλήματα του κόσμου. Μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση σε αυτήν τη χώρα. Ούτε η Γερουσία, ούτε το Κονγκρέσσο, ούτε η CIA, ούτε το Πεντάγωνο δεν θα καθορίσουν την τελική έκβαση των πραγμάτων. Είναι πραγματικά λυπηρό που αυτό συμβαίνει την ώρα που οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι αλλά και οι προοπτικές για άνοιγμα στο μέλλον, επίσης.
Κατά τη διάρκεια του μεγάλου πατριωτικού πολέμου, οι Ρώσοι υπερασπίθηκαν τη χώρα τους σαν Σπαρτιάτες. Η υποτίμησή τους είναι το χειρότερο λάθος των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης. Οι πιο κοντινοί σύμμαχοί τους είναι οι Κινέζοι. Όπως και οι Ρώσοι πέτυχαν την νίκη βασισμένοι στις ίδιες αρχές. Σήμερα αποτελούν την πιο δυναμική οικονομία της γης. Οι χώρες προτιμούν τα γιουάν από τα δολάρια για να αποκτήσουν αγαθά και τεχνολογίες που θα αναπτύξουν το εμπόριό τους.
Νέες οικονομικές δυνάμεις γεννιούνται: Η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα, η Νότιος Αφρική ,(BRICKS) των οποίων οι δεσμοί με την Λατινική Αμερική, την Καραιβική αλλά και με μεγάλο μέρος της Αφρικής που μάχεται για ανάπτυξη, συνιστούν τη δύναμη που στην εποχή μας , είναι διατεθειμένη να συνεργασθεί με τον υπόλοιπο κόσμο, χωρίς να αποκλείει τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.
Το να κατηγορείται η Ρωσική Ομοσπονδία για την ολοσχερή καταστροφή του αεροπλάνου της Μαλαισίας είναι μια αδιανόητη υπεραπλούστευση. Ούτε ο Vladimir Poutine, ούτε ο Υπ. Εξ. της Ρωσίας Serguei Lavrov, ούτε οι άλλοι διευθύνοντες αυτής της χώρες δεν θα διέπραταν ποτέ μια τέτοια ανοησία. 26 εκατομμύρια Ρώσοι σκοτώθηκαν υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα ενάντια στο ναζισμό.
Οι Κινέζοι μαχητές, άνδρες και γυναίκες, είναι τα παιδιά ενός λαού με χιλιετή πολιτισμό, άτομα προικισμένα με υψηλή νοημοσύνη και με ένα αδιάπτωτο μαχητικό φρόνημα. Ο Xi Jinping είναι ένας από τους ισχυρότερους και τους ικανότερους επαναστατικούς ηγέτες που γνώρισα στη ζωή μου.
Fidel Castro Ruz
4 Αυγούστου 2014
10:45 μ.μ.
kastro-4
Δ. Πορφύρης-Π. Σταφυλά
Aug 5, 2014 @ 23:10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου