Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Η ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ'''!

Που είναι η πίστη των Ελλήνων; Κάποτε οι πρόγονοί μας πίστευαν στους δώδεκα Θεούς και, μάλιστα, όχι απλά πίστευαν, αλλά ήταν απολύτως θερμοί, καμία χλιαρότητα. Παντού έκτιζαν ναούς και έκαναν τελετές. Έπειτα, σ' αυτόν τον τόπο πάτησε το πόδι του ο Απόστολος Παύλος και μας γνώρισε τον "Άγνωστο Θεό" των αρχαίων.
Οι Έλληνες δέχτηκαν τη νέα θρησκεία και αυτή η νέα θρησκεία τους βοήθησε σε κάθε δυσκολία. Το 1821 οι αγωνιστές μας πρώτα πήραν την ευλογία του Θεού και μετά ξεκίνησαν την Επανάσταση. Είχαν βαθιά πίστη στην Παναγία μας ότι θα είναι στο πλευρό τους. Σήμερα, που είναι η πίστη μας; Αποχαυνωθήκαμε από την κοσμικότητα και το Life style, έχουμε καταστεί πνευματικώς νεκροί. Στην εκκλησία πηγαίνουν κυρίως οι ηλικιωμένοι. Ελάχιστοι νέοι εκκλησιάζονται, νηστεύουν και κοινωνούν. Που είναι οι νέοι άνθρωποι σήμερα; Στα μπαρ και στις καφετέριες; Στις Εθνικές γιορτές οι περισσότεροι δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε.
Μάλιστα, αντί να ντραπούν για την άγνοιά τους γελούν και ειρωνεύονται. Οι νέοι σήμερα δεν παντρεύονται για να δημιουργήσουν νέες οικογένειες, ούτε υπάρχουν προγράμματα στήριξης και ενθάρρυνσης των νέων. Προτιμούν τον εύκολο δρόμο, να γυρίζουν από 'δω και από εκεί με τον έναν και τον άλλον, παρά να δεσμευτούν και να κάνουν μια συγκροτημένη οικογένεια. Η πίστη μας χάθηκε. Δεν εμπιστευόμαστε την πρόνοια του Θεού. Παλιά, δεν έβρεχε και ο παπάς έκανε λιτανεία την εικόνα και ερχόταν βροχή. Σήμερα, αν το πεις αυτό θα σε περάσουν για οπισθοδρομικό. Κοιτάζουν όλοι την ΕΜΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου