Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ???

Δέχτηκα πρόσφατα την επίσκεψη ενός ανθρώπου ,από αυτούς που όλοι μας συνηθίζουμε να χαρακτηρίζουμε καλό Χριστιανό.
Φρόντισε αμέσως να μου δώσει να καταλάβω το πόσο καλός Χριστιανός είναι ,λέγοντάς μου ότι έχει πάει 4 φορές στους Αγίους τόπους. Έχει γυρίσει σχεδόν όλα τα μοναστήρια στην Ελλάδα. Έχει διαβάσει πάνω από 10 φορές την Αγία Γραφή και ξέρει σχεδόν από έξω όλους τους ψαλμούς.
Στην εκκλησία που μπήκαμε ,έγινε ένα με το πάτωμα από τις μετάνοιες . Τον έβλεπ...α με συγκίνηση. Τι καλός Χριστιανός.!!!!!!!!!
Ώσπου…… χτύπησε το κινητό του. Γεμάτος ντροπή που χτύπησε το κινητό μέσα στην εκκλησία το πήρε και βγήκε έξω να μιλήσει.
Εντάξει… συμβαίνουν αυτά, σκέφθηκα.
Και ξαφνικά άνοιξαν στην αυλή………….. οι στάβλοι του Αυγεία .
Του είχε τηλεφωνήσει η σύζυγος του να τον ρωτήσει αν θυμόταν που είχαν κάτι κλειδιά γιατί δεν τα έβρισκε.
Και ο άνθρωπος είχε μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο. Την έβριζε άσχημα και της μίλαγε σαν να ήταν η τελευταία του πλανήτη. Επειδή τόλμησε να τον πάρει τηλέφωνο και να του χαλάσει την προσευχή. Λες και δεν ήταν αυτός υπαίτιος που μπήκε στην εκκλησία με ανοικτό τηλέφωνο…….
Μπήκε μετά πάλι μέσα, ξανά μετάνοιες μέχρι το πάτωμα, ξανά προσκύνημα στις εικόνες, κεριά και λαμπάδα. Τι καλός Χριστιανός!!!!!!!!!!! .
Ξέρει τους ψαλμούς από έξω, έχει διαβάσει 10 φορές της Αγία Γραφή, έχει επισκεφτεί όλα τα Μοναστήρια και ακόμα δεν κατάλαβε, πόσο μάλλον δεν έμαθε τι θα πει Χριστιανός.
Αυτός ο άνθρωπος είναι πεπεισμένος ότι θα πάει στον Παράδεισο. Φροντίζει να καλλιεργεί την εικόνα του καλού έξω από το σπίτι του, ενώ στην οικογένεια του είναι ένας μικρός δικτάτορας. Εκεί είναι αυτός ο Θεός.
Κρίμα. Τόσες φορές διάβασε την Αγία Γραφή. Δεν βρήκε πουθενά την λέξη αγάπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου