Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ '''ΠΕΡΙ ΑΙΡΕΣΕΩΝ'''-

Πλέον συγκεκριμένα, ο όσιος και θεοφόρος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, στο έργο του «Περί αιρέσεων», θεωρεί ότι το Ισλάμ είναι λαοπλάνος θρησκεία και πρόδρομος του Αντιχρίστου. Γράφει: «Έστι δε και η μέχρι του νυν κρατούσα λαοπλάνος θρησκεία των Ισμαηλιτών, πρόδρομος ούσα του Αντιχρίστου». Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ο όσιος αποκαλεί ευθύς εξ αρχής τον Μωάμεθ ψευδοπροφήτη. Καί τούτο διότι κατά την ισλαμική παράδοση, (σούνα), συνεζεύχθη ως 7η σύζυγό του την σύζυγο του υιοθετηθέντος υιού του Ζαΐντ και ως 9η την επταετή κορασίδα Αισά, διαπράττων εκτός των άλλων κακουργιών και τα εγκλήματα της αιμομιξίας και της παιδεραστίας. Αποδεικνύει με όσα γράφει ο όσιος, ότι δημιούργησε την αίρεσή του ύστερα από μία επιφανειακή μελέτη της Αγίας Γραφής και την επικοινωνία του με έναν αιρετικό αρειανό μοναχό, κατόπιν δήθεν οραμάτων σε ηλικία σαράντα ετών, με την παρότρυνση της πρώτης συζύγου του Χαντίντζα και του Ιουδαίου εξαδέλφου της Ουάρακα και μ’ αυτόν τον τρόπο διέδωσε την ψεύτικη φήμη, ότι ολ’ αυτά, που θέσπισε, είναι δήθεν θεόσταλτα.
Καυστικότατο είναι το σχόλιο του οσίου, ότι όλα τα θεσπίσματα του Κορανίου, είναι «γέλωτος άξια» και καθιερώθηκαν στο Αραβικό Έθνος με τον «ιερό πόλεμο» και το ψευδές ιδεολόγημα της δήθεν θεικής αποστολής του Μωάμεθ, επτά αιώνες μετά την ενανθρώπιση του Θεού Λόγου του αληθινού Μεσσία, του οποίου το σωτηριώδες έργο επιδιώκει να ανατρέψει με τις ψευδολογίες του.
Κατά τον όσιο το Ισλάμ και το Κοράνιο επηρεασμένα από την αντιχριστιανική ιουδαική και την αιρετική χριστιανική γραμματεία, δεν δέχονται την Τριαδικότητα του Θεού, την Θεότητα του Χριστού, τον σταυρικό Του θάνατο και την Ανάστασή Του. Αρνούνται το Θεανθρώπινο πρόσωπό Του και τον θεωρούν σαν ένα προφήτη κατώτερο του Μωάμεθ, της δήθεν σφραγίδας των προφητών, κτίσμα του Θεού και απλό, ψιλό άνθρωπο. Βασική διδασκαλία του Κορανίου αποτελεί ο πόλεμος κατά των απίστων, (τζιχάντ), εφαρμόζεται δε στις ημέρες μας με τις συνεχιζόμενες εκκαθαρίσεις χριστιανικών και άλλων πληθυσμών από τους φανατικούς τζιχαντιστές. Έτσι αποδεικνύεται, ότι το Ισλάμ είναι μία θρησκεία μη συμβατή με το ευρωπαικό κεκτημένο και τις αρχές των Κρατών Δικαίου, διότι οι έννοιες Δημοκρατία, Ανεξιθρησκεία και Ανεκτικότητα προς την ετερότητα είναι ασύμβατες με το Ισλάμ και την διδασκαλία του Κορανίου που στοχοποιεί θανάσιμα την άρνησή του.
Φωτογραφία της Spinette Rose.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου