Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ -ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

“Αυτή η χώρα και αυτός ο λαός έζησε πέντε σχεδόν αιώνες κάτω από την τουρκική και μουσουλμανική θηριωδία! Οι πρόγονοί μας, άνδρες και γυναίκες έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα η ελεύθερη Χριστιανική Ελλάδα. Γιατί πρέπει σήμερα εμείς να ξεχάσουμε την προσφορά τους και να αφήσουμε τους Ισλαμιστές να ανεγείρουν τέμενος και μάλιστα με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου;
Γιατί στην Κωνσταντινούπολη, και όχι στην Ινσταμπούλ όπως την αποκαλούν αυτοί, υπάρχουν ιερά μνημεία δικά μας που συμβολίζουν τον πολιτισμό μας και τα οποία οι Τούρκοι τα έχουν μετατρέψει σε μουσεία και τζαμιά!
Αλλά και χώρες αμιγώς μουσουλμανικές, όπως η Σαουδική Αραβία, δεν επιτρέπουν να αναγερθούν Ορθόδοξοι ναοί… Εμείς τί πρέπει να κάνουμε γι΄ αυτό; Και αυτό δεν το κάνουμε από φονταμενταλισμό και από θρησκοληψία, αλλά γιατί οι μνήμες που έχουμε από τα όσα υπέστημεν μας το υπαγορεύουν.
Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έμειναν κάτω από τον τουρκικό ζυγό για τόσους αιώνες, ούτε είναι ποτισμένα τα χώματά τους από το αίμα χιλιάδων αθώων σφαγιασθέντων! Κι ύστερα εμείς έχουμε δείξει με τη συμπεριφορά μας ότι ξέρουμε και σεβόμαστε τους άλλους με το πώς συμπεριφερόμαστε στους μουσουλμάνους που ζουν κοντά μας ως Έλληνες Πολίτες, χρόνια τώρα, στη Θράκη, στην Κομοτηνή, και στην Ξάνθη. Έχουν τους χώρους προσευχής τους, τα τεμένη τους και επιτελούν τις θρησκευτικές τους ανάγκες!
Ποιός τους εμπόδισε να είναι κάτι διαφορετικό από την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού; Κανείς! Μάλιστα οι μουφτήδες τους είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο, και οι Μουφτίες τους είναι Ν.Π.Δ.Δ. και έχουν περισσότερα προνόμια απ´ όσα έχει μία Μητρόπολη που ποιμαίνει Ορθοδόξους Έλληνες, οι οποίοι είναι η βαθιά πλειοψηφία του λαού μας! Επομένως εμείς έχουμε δώσει δείγματα γραφής. Γι’ αυτό ζητάμε και από τους Ευρωπαίους το αυτονόητο: Να σεβασθούν την ιδιοπροσωπία μας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου