Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Potato battery new and improved Video Reuters-



Απίστευτο κόλπο: Δείτε πως με μια πατάτα μπορείτε να έχετε δωρεάν φως για ένα μήνα! (BINTEO)

Κοινοποίηση:
potatolight-810x424-1


Αντί να συνδέσετε μια λάμπα σας σε μια πρίζα ή να ανοιγοκλείνετε τον διακόπτη του φωτιστικού,

δοκιμάστε να φωτίσετε το χώρο σας με μια… πατάτα!

Με μια επιστημονική διαδικασία, μια απλή πατάτα μπορεί να ανάψει μια λάμπα LED για έναν ολόκληρο μήνα, αν το κάνετε σωστά.

Ο Haim Rabinovitch, καθηγητής επιστημών και γεωργίας, επισύναψε μία κλασική χάλκινη κάθοδο και μία ανόδο ψευδαργύρου μαζί με έναν αγωγό από μεταλλικό σύρμα και αφήσε την πατάτα να «μαγειρευτεί» για 8 λεπτά. Τότε ανακάλυψε πως η φορτισμένη πατάτα θα μπορούσε να παράγει εκμεταλλεύσιμη μορφή ηλεκτρικής ενέργειας!


Η φόρτιση έτρεξε μόνο μέσα από την πατάτα, αλλά είχε την ικανότητα να δώσει ρεύμα σε μια λάμπα LED αρκετά ώστε να φωτίσει ένα δωμάτιο για πάνω από 40 ημέρες!

Η συγκεκριμένη συλλογή των στοιχείων με την πατάτα είναι μία σημαντική επιστημονική ανακάλυψη, αλλά μπορεί να είναι επίσης χρήσιμη και σε τριτοκοσμικές χώρες που δεν έχουν την ενέργεια, τα χρήματα ή τους πόρους για να χρησιμοποιήσουν λαμπτήρες ηλεκτρικής ενέργειας. Ωστόσο, εάν παρέχονται με ηλεκτρονικά φορτισμένα πατάτες (και είναι σαφές ότι δεν είναι για κατανάλωση), αυτές οι αγροτικές περιοχές θα μπορούσαν να φωτιστούν χωρίς να χρειάζετε να ξοδεύουν εκατομμύρια σε επισκευές υποδομών.




Υπάρχει μια ατελείωτη σειρά από δυνατότητες γι» αυτά τα λαχανικά και ο δρ. Haim μόλις ξεκίνησε!

Πηγή: fanpage

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου